Dioxidul de carbon, pe etichete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amprenta de carbon a sucului de portocale proaspăt  de la Tesco este mai mare decât cea a sucului conservat
Amprenta de carbon a sucului de portocale proaspăt de la Tesco este mai mare decât cea a sucului conservat

Alimentele de pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie vor fi etichetate astfel încât să indice amprenta de carbon, ţara de origine şi modul în care au fost respectate standardele de bunăstare a animalelor, scrie ediţia electronică a „The Daily Telegraph“.

Toate aceste noi regulamente fac parte dintr-o întreagă strategie menită să îmbunătăţească alimentaţia populaţiei.

Hilary Benn, ministrul Mediului din executivul de la Londra, a declarat că în viitor britanicii vor trebui să mănânce în cantităţi mai mici alimentele la producerea cărora se emană o cantitate mare de dioxid de carbon. Printre „bunătăţile" la care ar trebui să mai renunţe se numără carnea roşie, de vită, sau produsele cu ambalaje sofisticate.

Pentru a-i ajuta pe consumatori să aleagă în cunoştinţă de cauză, noi etichete „verzi" vor indica pe ambalajul alimentelor cât de mult dioxid de carbon a fost produs în timpul procesului de fabricaţie, dar şi pe parcursul transportului alimentelor.

Lanţul de hipermarketuri Tesco, dar şi compania producătoare de băuturi răcoritoare Pepsi, precum şi alte mărci cunoscute au lansat deja produse cu etichete menite să reducă emisiile de carbon.

Ca parte a noii strategii alimentare pentru următorii 20 de ani, Guvernul britanic a solicitat şi altor producători să fie mai corecţi în ceea ce priveşte indicarea locului în care a fost procesată carnea şi a modului în care au fost crescute şi sacrificate animalele.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite