Cu cravată, fustă şi tocuri pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de bucureşteni s-au întâlnit ieri, cu servieta sau poşeta agăţată de ghidon, la evenimentul „Business pe bicicletă“. Junior Chamber International şi asociaţia „Bate şaua să priceapă iapa“ au fost organizatorii marşului pe bicicletă, care a pornit din faţa Muzeului de Geologie spre Parcul Herăstrău.

Vezi aici imagini de la eveniment.

La opt şi jumătate, oră la care traficul în centrul Bucureştiului este foarte aglomerat, un grup de tineri antreprenori entuziaşti şi-au chemat prietenii, corporatişti sau nu, la o întâlnire pe bicicletă. Ţinuta obligatorie: costum pentru bărbaţi, fuste şi tocuri pentru femei. Aşa au vrut ei să arate că drumul de fiecare zi spre serviciu poate fi făcut în câteva minute, fără nervi şi fără poluare.

Mic dejun pe bicicletă

„Aş vrea să merg cu bicicleta mai des, dar, din păcate zona Kiseleff - Aviatorilor este singura amenajată cum trebuie", a spus omul de afaceri Marius Ghenea, prezent la eveniment. Eduard Neagu (25 de ani), auditor intern, a venit la întâlnire alături câţiva colegi de la aceeaşi companie. Au primit biciclete de la serviciu, iar evenimentul a fost ocazia de a le arăta şi altora că se poate renunţa la maşină.

Rodica Bălaşa (31 de ani), informatician, a vrut să arate că se poate merge şi elegant pe bicicletă. Îmbrăcată la sacou, cu cămaşă albă şi eşarfă la gât, Rodica merge o dată pe săptămână la serviciu cu bicicleta, din Floreasca până în centru.

Preşedintele Junior Chamber International, Tudor Maxim, merge des cu bicicleta în interes de serviciu.

„În călătoriile mele prin Europa am văzut că bicicleta e mult mai populară. La noi nici 1% din nivelul traficului nu e reprezentat de biciclişti", spune el, care îşi doreşte să „ia micul dejun pe bicicletă" în mod regulat de-acum încolo, o dată la două sau la trei săptămâni. Organizatorii proiectului au pus la dispoziţia amatorilor 60 de biciclete, oferite de Green Revolution, Cicloteque şi Electra.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite