Cruciada Copacilor. Locatarii dintr-un bloc au salvat 221 de copaci din cartierul Titan. Tu cum te implici în viaţa comunităţii din care faci parte?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spunesitu.ro vă prezintă, în Săptămâna participării cetăţenilor, un exemplu de acţiune concretă, prin care locuitorii blocului B3bis din Bulevardul Nicolae Grigorescu au salvat spaţiul verde din vecinătate, ameninţat cu dispariţia, pentru a face loc unui complex comercial şi unei parcări.

Demersurile lor au avut efectul scontat pentru că, în cele din urmă, primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, i-a înştiinţat în scris pe locatarii nemulţumiţi că „schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi” este lovită de nulitate”. Mai mult decât, cei 221 pomi salvaţi astfel de la tăiere, campania a fost un exemplu de mobilizare atât din partea ziarului Ring, cât şi a cetăţenilor care, împreună, au arătat cum se poate lupta şi cum se pot câştiga bătălii pentru apărarea puţinelor şi mereu ameninţatelor spaţii verzi ale capitalei.”. În cazul locatarilor din blocul B3bis din Bulevardul Nicolae Grigorescu, hotărârea de a merge până la capăt pentru apărarea parcului a fost motorul care a dus la victorie. Tu cum te implici în viaţa comunităţii din care faci parte?
 
CeRe – Centrul de Resurse pentru Participare Publică organizează Gala Premiilor Participării Publiceşi vă invită să vă înscrieţi povestea de succes în advocacy sau participare publică pe site-ul organizaţiei (www.ce-re.ro), până la 10 octombrie 2011.

Click aici pentru a citi continuarea şi spune şi tu cum te implici în viaţa comunităţii din care faci parte

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite