Copiii din Călăraşi adoptă copacii abia născuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castigatorii competitiei Harta Scolilor Verzi si organizatorii
Castigatorii competitiei Harta Scolilor Verzi si organizatorii

Colegiul Tehnic „Ştefan Bănulescu“ din Călăraşi a obţinut primul loc la competiţia „Harta Şcolilor Verzi“ din România, lansată în urmă cu două luni.

„Elevii din Călăraşi au avut cea mai susţinută campanie pentru împăduriri. Au plantat în fiecare an mii de copaci. Ba mai mult, pentru că arborii nu rezistau, elevii i-au adoptat în ideea de a se îngriji de ei ca de nişte copii cel puţin trei ani de zile“, a spus Mirela Leonte, de la Centrul de Consultanţă Ecologică de la Galaţi. Nu este pentru prima dată când această instituţie de învăţământ primeşte cele mai bune note la ecologie. Deţine de mai mult timp statutul de „eco-şcoală“ şi a obţinut de patru ori „Steagul Verde“, simbol mondial al şcolilor ce realizează programe de succes pentru protecţia mediului. Elevii de la şcoala din Călăraşi, care au participat la mai multe activităţi de protejare a mediului, vor merge într-o excursie cu temă ecologică în Austria.

Sibiul, cel mai verde judeţ

Locul al doilea în concursul pentru cea mai „verde“ şcoală l-a obţinut Colegiul Naţional „Octavian Goga“ din Miercurea Ciuc. Ei s-au remarcat prin realizarea unui miting de protest pentru stoparea poluării. Locul al treilea a fost obţinut de Grupul Şcolar Industrial „Ştefan Anghel“, din Reşiţa. După o documentare prealabilă, ei au propus ca 35 de arbori din judeţul Caraş-Severin să devină monumente ale naturii.

La competiţie s-au înscris aproape 300 de şcoli de pe întreg teritoriul ţării, atât din mediul urban, cât şi din cel rural. Cifra este cu atât mai impresionantă cu cât în România, „ecologia“ nu se predă în şcolile cu profil normal nici măcar ca materie opţională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite