„Copacul de hârtie” creşte şi la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Copacul de hârtie” este dezvoltat şi de timişoreni prin organizaţia nonguvernamentală „mediaORG” şi vizează strângerea deşeurilor reciclabile din hârtie, cât şi

Proiectul „Copacul de hârtie” este dezvoltat şi de timişoreni prin organizaţia nonguvernamentală „mediaORG” şi vizează strângerea deşeurilor reciclabile din hârtie, cât şi valorificarea lor, începând cu jumătatea lunii februarie.

Cu banii obţinuţi, organizaţia îşi propune să planteze mai mulţi copaci în unele zone inundabile din judeţ.

Timişorenii care strâng cel puţin 50 kg de hârtie pot să îşi facă o simplă programare pe site-ul www.copaculdehartie.ro, iar angajaţii societăţii vor veni şi vor lua deşeurile, fără să perceapă nicio taxă, de la adresa indicată de solicitant. Deşeurile vor fi vândute, iar banii vor fi folosiţi pentru plantarea arborilor.

Proiectul poate fi sprijinit de orice timişorean dornic să salveze natura, dar mai ales de instituţii care pot oferi cantităţi mari de  hârtie reciclabilă. Firmele timişorene care vor fi deschise acestei iniţiative vor fi promovate în cadrul diverselor campanii, pe site-ul societăţii sau la diverse conferinţe.

Banii, folosiţi pentru plantarea arborilor

„Scopul nostru este să colectăm cât mai multă hârtie şi să contribuim astfel la reducerea numărului de copaci tăiaţi. Fiecare tonă de hârtie reciclată salvează 17 copaci”, a mai spus Andreea Ispas, coordonatoarea proiectului „Copacul de hârtie” iniţiat şi în judeţul Timiş.

Persoanele care au deşeuri provenite din construcţii sau amenajări interioare ori hârtie reciclabilă le pot depozita gratuit în patru puncte din municipiu, de unde sunt ridicate de Regia de Salubritate Timişoara (RETIM), dar inconvenientul este că acestea trebuie să-şi care singure gunoaiele până la centrele de colectare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite