Cod portocaliu de inundaţii pe Prut, de la Oroftiana la Rădăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrologii au instituit, astăzi, cod portocaliu de inundaţii pe sectorul Oroftiana - Rădăuţi Prut de pe râul Prut, menţinând codul galben pe râurile din nordul, nord-vestul şi centrul ţării avertizate astfel încă de luni şi ridicându-l de pe cele din centru, sud şi est. Avertizarea este valabilă de astăzi de la ora 15.00 până mâine la ora 15.00.

Codul galben a fost menţinut pe Tisa, cu afluenţii Iza şi Vişeu, pe Tur, cu afluenţii săi Turt, Valea Rea, pe Someşul Mic, cu principalii afluenţi, Someşul Cald, Gadalin, Aghireş, Luna, Fizeş, pe Bistriţa, cu afluenţii săi Dipşa, Budac, Bârgău, Bistriţa Bârgăului, pe Lăpuş, cu afluenţii săi Firiza, Cavnic şi Suciu, pe Bârsău, pe Someş, pe Crasna, Barcău şi în bazinele superioare ale râurilor Crişul Repede, Crişul Alb, Arieş, Gurghiu, Niraj, Târnava Mare, Târnava Mică şi Olt.

Totodată, hidrologii au instituit cod galben şi pe râul Siret, în porţiunea de după Drăgeşti.

Hidrologii atenţionează că pe anumite râuri din bazinele superioare ale Vişeului, Izei, Turului, Lăpuşului, Crasnei, Barcăului, Crişurilor, Târnavelor şi Oltului, creşterile de niveluri şi debite "pot determina viituri rapide, cu efect de inundaţii locale".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite