Celularele care-ţi arată cât poluezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impactul tău asupra mediului e calculat de propriul mobil

Tehnologia inventată de londonezi evaluează emisiile poluante în orice situaţie – pe stradă, în maşină sau în avion.

O companie londoneză a dezvoltat un nou software pentru celulare, care îţi evaluează amprenta de carbon oriunde te-ai afla. Inventatorii tehnologiei inovative Carbon Diem spun că prin întrebuinţarea GPS-ului în măsurarea vitezei şi a modului tău de deplasare, algoritmul lor poate identifica tipul de transport pe care-l foloseşti. Astfel, softul poate calcula cantitatea de dioxid de carbon pe care o generează o călătorie, fără a fi nevoie ca posesorul celularului să intervină în vreun fel.

Util pentru companii

Inventatorul acestui sistem,  Andreas Zachariah, director al companiei Carbon Hero, spune despre Carbon Diem că este prima tehnologie din lume care calculează în mod automat amprenta de carbon a omului. Softul a fost testat timp de un an de zile pe telefoanele Nokia şi Blackberry şi a dat dovadă de eficienţă 100% în procesul de depistare a mijlocului de transport în care se află persoanele, susţine Zachariah.

“Am vrut să arătăm că micile schimbări pe care le putem face în sensul protecţiei mediului pot fi acum împărtăşite celor din jur. Cu cât vor fi mai mulţi cei care vor realiza că suntem într-un maraton continuu în ceea ce priveşte încălzirea globală şi că nu alergăm singuri, cu atât va creşte motivaţia de a adera la măsurile de combatere a acestui fenomen”, susţine inventatorul.  Zachariah crede că softul ar putea fi un instrument util pentru companii, în încercarea lor de a-şi convinge angajaţii să reducă impactul pe care îl au asupra mediului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite