VIDEO Cea mai urâtă fiinţă din lume poate dispărea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Respingătorul peşte-balon pică tot mai des în plasele pescarilor, deşi nu este comestibil. Considerat una dintre cele mai hidoase vieţuitoare marine, creatura este în pericol de extincţie din cauza pescuitului excesiv în apele din sud-estul Australiei.

Peştele-balon şi-a atras deja reputaţia de creatură hidoasă. Vieţuitoarea puhavă din apele oceanelor, care poate creşte până la 30 de centimetri, trăieşte la adâncimi de peste 800 de metri, astfel încât oamenii au rar ocazia să-l vadă.

Pentru că localnicii din sud-estul Australiei sunt ahtiaţi după câştiguri tot mai mari de pe urma capturării peştilor, cea mai respingătoare vieţuitoare marină iese însă din ce în ce mai des la iveală, prinsă în plasele pescarilor.

Acum, figura sa ursuză pare a avea un motiv bine întemeiat. Oamenii de ştiinţă avertizează că peştele-balon va avea de suferit din cauza pescuitului excesiv în apele din regiunea sud-estică a continentului australian, scrie „The Daily Mail".

Victime colaterale

Profesorul Callum Roberts de la Universitatea din York, Marea Britanie, spune că peştele-balon este extrem de urât, dar asta nu înseamnă că trebuie să permitem ca specia acestuia să fie pusă în pericol. „Peştii-balon sunt foarte vulnerabili în momentul în care sunt prinşi în plase, mai ales că specia lor este caracteristică apelor din jurul continentului australian. Aceasta este una dintre cele mai distructive forme de pescuit.

Vasele care navighează pe apele din zona Australiei şi a Noii Zeelande în căutarea vieţuitoarelor care vor ajunge delicatese pe mesele celor înstăriţi sunt cele mai active din întreaga lume. Peştii-balon sunt capturaţi odată cu crabii şi homarii pe care vor să-i comercializeze pescarii. Ulterior, hidoasele creaturi sunt aruncate, dar nu înapoi în ape şi nici pe farfurii, pentru că nu sunt comestibile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite