FOTO Ce se ascunde sub apele mărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meduză care trăieşte în apele din apropierea Marii Bariere de Corali din Insulele Lizard, care aparţin Australiei
Meduză care trăieşte în apele din apropierea Marii Bariere de Corali din Insulele Lizard, care aparţin Australiei

Recensământul vieţii marine, un proiect care s-a întins pe circa zece ani şi a implicat peste 2.700 de cercetători, a căutat un răspuns la întrebarea: Ce vieţuieşte în oceane?, scrie The Washington Post.

În octombrie 2007, oameni de ştiinţă din Filipine şi SUA au căutat noi specii marine în Marea Celebes (sau Marea Sulawesi), cea mai întinsă mare marginală ce aparţine de Oceanul Pacific. Acolo au dat peste un vierme pe care l-au botezat "Squidworm".



Homarul orb sau Dinochelus ausubeli este o specie nouă descoperită în apele Australiei.

Vierme



Vampyroteuthis sau calmarul-vampir este cefalopodul care trăieşte în cele mai puţin aerisite ape din zona Golfului Monterey, din California, la o adâncime de 600-900 metri.

Homarul orb



Ceratonotus steiningeri face parte dintr-o subclasă a crustaceelor şi a fost descoperit la o adâncime de 5.400 de metri în apele adânci ale bazinului Angola, în 2006. De atunci a mai fost depistat şi în partea de sud-est a Oceanului Atlantic, precum şi în zona centrală a Pacificului. Cercetătorii sunt uimiţi de aria de răspândire a acestei vietăţi minuscule care are doar 0,5 milimetri în lungime.

Vampyroteuthis sau calmarul-vampir
Ceratonotus steiningeri face parte dintr-o subclasă a crustaceelor Ceratonotus steiningeri face parte dintr-o subclasă a crustaceelor

O nouă specie de hidromeduză, Bathykorus bouilloni, a fost descoperită la o adâncime de peste 1.000 de metri în apele arctice.



În Insulele Aleutian din apropierea statului american Alaska, cercetătorii au descoperit noi specii chair şi în apele puţin adânci, precum acest varec.

O nouă specie de hidromeduză, Bathykorus bouilloni
Varec
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite