Ce poţi să faci pentru a economisi apa?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să adopte o atitudine eco pornesc, de cele mai multe ori, cu gândul că trebuie să consume mai puţină apă.

Există câteva trucuri pentru a atinge acest obiectiv, notează publicaţia „The Daily Telegraph". De pildă, pentru un duş obişnuit, care durează circa 7 minute, o persoană consumă între 5 şi 15 litri pe minut, în funcţie de instalaţia sanitară. Dacă intervalul alocat duşului ar fi de numai 4 minute, consumul s-ar reduce la aproape jumătate.

Potrivit calculelor făcute de publicaţia citată, în cazul unei familii de patru persoane s-ar ajunge la o economie de până la 60 de litri de apă pe zi. Economii de acest gen se pot face şi optând pentru un alt mod de a trage apa la toaletă. De pildă, în timp ce faci curat în baie, tragi apa, în mod obişnuit, de circa cinci ori. În cazul în care acest gest ar fi făcut o singură dată, la final, s-ar reduce considerabil consumul.

O investiţie utilă

Maşina de spălat se poate dovedi un „monstru", care trebuie hrănit permanent cu apă. Aşa că, dorinţa de a face ceva pentru mediul înconjurător se poate constitui în motivul perfect pentru cumpărarea unei noi maşini de spălat. Iar orice femeie este dornică să facă o astfel de achiziţie.

O maşină de spălat de ultimă generaţie, de exemplu, foloseşte circa 49 de litri la o spălare, faţă de 57 de litri, cât consumă una mai veche. În acest fel, o persoană care spală rufe de cinci ori de săptămână ar face o economie anuală de 2.280 de litri.Datele arată că, în Marea Britanie, o persoană foloseşte circa 150 de litri de apă pe zi, iar autorităţile speră că până în 2030, consumul va fi redus la 130 de litri.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite