Cauciucurile eco, obligatorii în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană va impune etichetarea anvelopelor în funcţie de eficienţa energetică. Măsura propusă de CE este prietenoasă cu mediul şi va reduce considerabil facturile la benzină.

Anvelopele europene vor fi etichetate în funcţie de eficienţa energetică şi de performanţe. Sistemul de etichetare a fost propus de Comisia Europeană şi va intra în vigoare în anul 2012.

Această măsură este menită să protejeze mediul înconjurător şi va permite, prin folosirea la scară largă a anvelopelor eficiente din punct de vedere energetic, reducerea consumului de carburanţi până la 6,6 milioane de tone până în 2020.

Etichetele vor fi similare celor care se folosesc pentru produsele electrocasnice. Astfel, din clasa energetică “A” vor face parte anvelopele cele mai “verzi”, iar în ultima clasă, “G”, se vor încadra pneurile automobilelor cel mai puţin eficiente. Notele pe care le vor primi producătorii vor fi influenţate şi de evaluarea aderenţei, cât şi de nivelul de zgomot, măsurat în decibeli.

Performanţele anvelopelor influenţează în mod direct atât  siguranţa rutieră, cât şi consumul de carburanţi. Etichetele ecologice, aplicate cauciucurilor, vor fi disponibile în cataloage, în broşuri şi în magazinele specializate, permiţându-le, astfel, clienţilor să fie bine informaţi şi să facă o alegere profitabilă.

Directiva europeană a etichetării energetice a aparatelor electrice şi electrocasnice a fost adoptată cu 14 ani în urmă şi a dat rezultate foarte bune în privinţa economisirii energiei de către consumatorii casnici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite