Cad capete în scandalul laptelui contaminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laptele contaminat cu melamină l-a făcut pe şeful administraţiei chineze pentru calitate, Li Changjiang, să demisioneze, scrie AFP.  Aproximativ 52.857 de copii din China au fost

Laptele contaminat cu melamină l-a făcut pe şeful administraţiei chineze pentru calitate, Li Changjiang, să demisioneze, scrie AFP. 
Aproximativ 52.857 de copii din China au fost internaţi în spital, din cauza laptele contaminat, cei mai mulţi dintre ei fiind în vârstă de doi ani. Melamina a fost folosită ca aditiv în glutenul importat din China, intrând, astfel, în compoziţia alimentelor pentru animale. Acest lucru a dus anul trecut la moartea a mii de pisici şi câini pe continentul nord-american.

Shigeru Omi, director pentru Pacificul de Vest, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, s-a arătat intrigat că acest scandal a izbucnit atât de târziu. "Este clar că este vorba şi despre o problemă ce ţine de comunicarea internă. Se pare că unele persoane erau deja la curent cu ce se întâmplă, dar nu au vrut să  informeze opinia publică", a subliniat Omi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite