Cabinet medical cu aviz de arie protejată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a accesa fonduri europene e nevoie de avize care nu au legătură cu proiectul. Persoanele care vor să cumpere cu bani de la UE echipamente pentru cabinete medicale din  centrul oraşului trebuie să solicite aviz pentru respectarea ariilor protejate.

Românii care solicită fonduri de la Uniunea Europeană pentru proiecte privind achiziţionarea de utilaje pentru microîntreprinderi, trebuie să solicite de la ministrul Mediului un aviz pentru respectarea ariilor protejate. Avizul este necesar chiar dacă proiectul respectiv se va realiza în mijlocul oraşului, departe de orice sit natural.

Obţinerea avizului Natura 2000 este obligatorie pentru toate proiectele finanţate din fonduri comunitare, indiferent dacă acestea prevăd sau nu execuţia de lucrări, conform art. 52 alin 4 din OUG nr. 195/2005.

În plus, proiectele „fără lucrări” incluse în axa 4.3 POR – Microîntreprinderi depuse în locaţie urbană au de asemenea nevoie la momentul semnării contractelor de finanţare de avizul Natura 2000.

Solicitarea avizului, abuzivă

„Consider că este abuziv să ceri aviz Natura 2000 pentru achiziţii de echipamente în mediul urban. Dacă solicit finanţare pentru un proiect ce prevede achiziţionarea unor echipamente cu care să îmi dotez cabinetul medical, nu înţeleg de ce am nevoie de un astfel de aviz”, a spus Laura Rădulescu, coordonator de proiect la o firmă de consultanţă pentru proiecte UE.

Cei care au depus proiectele în iunie trebuiau să primească un răspuns în septembrie, termen care s-a amânat cu o lună.

Având în vedere că va fi nevoie şi de solicitarea şi obţinerea avizului Natura 2000, răspunsul privind finanţarea proiectelor va întârzia şi mai mult.

Attila Korodi, ministrul Mediului, a spus că, deşi s-a instituit avizul Natura 2000, acesta va dispărea odată cu noua legislaţie. ;

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite