Cele mai “verzi” oraşe europene: Bucureştiul, la finalul topului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile române au acordat o atenţie insuficientă schimbărilor climatice
Autorităţile române au acordat o atenţie insuficientă schimbărilor climatice

Bucureştenii risipesc 50% din cantitatea de apă distribuită, Capitala României clasându-se pe locul 28, în top 30 cele mai "verzi" oraşe din Europa, arată un studiu efectuat de Siemens în colaborare cu Economist Intelligence Unit.

Studiul, cunoscut ca "Indexului Verde al Oraşelor din Europa", a evaluat opt aspecte: emisiile de dioxid de carbon (CO2), energia, clădirile, transporturile, apa, deşeurile, folosirea terenurilor, aerul şi guvernanta "verde".

Din punct de vedere al CO2, un oraş european emite, în medie, 8,5 tone per locuitor, anual. Cel mai performant oraş, din acest punct de vedere, s-a dovedit a fi Oslo, care are doar 2,5 tone de emisii de CO2 per locuitor, anual.

Statele est-europene se situează în partea inferioară a clasamentului, atât din cauza investiţiilor reduse în protecţia mediului, ca urmare a valorii scăzute a produsului intern brut, cât şi din cauza atenţiei insuficiente pentru schimbările climatice ale deceniilor trecute.

Bucureştenii risipesc 50% din cantitatea de apă distribuită

În clasamentul general al celor 30 de oraşe europene, capitala României s-a clasat pe locul 28. Bucureştiul a prezentat rezultate asemănătoare cu Sofia şi Kiev.

Unul dintre semnalele de alarmă indicate de studiu vizează faptul că bucureştenii folosesc mai multă apă decât au nevoie. Aceste pierderi sunt echivalente cu 50% din cantitatea de apă distribuită în Capitală.

În ceea ce priveşte clasamentul pe categorii, Bucureştiul a ocupat tot poziţiile din urmă:
- categoria emisii CO2 - locul 24
- categoria Energie - locul 23
- categoria Clădiri - locul 21
- categoria Transporturi - locul 28
- categroria Apă - locul 28
- categoria Deşeuri şi Folosirea terenurilor - locul 28
- categoria Aer - locul 27
- categoria Guvernanta "Verde"- locul 30.

Află care este cel mai “verde” oraş european pe adevărul.it.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite