Braşov: A pus pe picioare o afacere… cu ţepi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O braşoveancă  creşte în curte o familie numeroasă de arici.Pentru că deja sunt prea mulţi, tânăra vrea să îi vândă. Aricii se dovedesc mult mai utili la casa omului decât pisicile, fiindcă sunt aşi în prinderea rozătoarelor şi a şerpilor.

Aurelia, de 28 de ani, creşte în curtea o familie numeroasă de arici. Fiindcă sunt deja prea mulţi, tânăra se gândeşte să vândă o parte din ei celor care stau la casă şi vor să scape de şoareci. Preţul: 100 de lei bucata. „Sunt foarte buni la prinderea rozătoarelor. Şi eu am avut şoareci în grădină şi acum nu mai am niciunul. În plus, se spune că aduc şi noroc la casa omului", spune braşoveanca. Anul trecut a vândut doar doi arici, pentru că lumea este deocamdată reticentă, dar speră ca în acest an să vândă cât mai mulţi.

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

Nu sunt animale de companie

Aurelia spune că aricii sunt foarte buni la casa omului. În primul rând pentru că sunt mai uşor de întreţinut, nu lasă păr, nu necesită vaccinare şi nu transmit nicio boală. „Nu trebuie ţinuţi în casă, ci doar afară, în curte unde stau în mediul lor natural. Nu trebuie trataţi ca nişte animale de companie. M-a sunat anul trecut o doamnă şi a vrut să cumpere un arici ca animal de companie, însă i-am recomandat să ia un pui, să vadă dacă se poate acomoda în casă", explică braşoveanca. 

image

Cele 12 mamifere cu ţepi locuiesc în fostul coteţ de găini din gospodăria Aureliei  şi sunt inofensivi. Se înţeleg foarte bine şi cu câinele familiei, Nero, un ciobănesc german. „Nero nu are treabă cu ei, dar numai în prezenţa noastră. Odată un arici a ajuns până la el şi nu ştiam de ce este câinele este aşa de liniştit. Când am ieşit din casă că vedem ce face, el era în picioare, pe fotoliul lui, şi păzea ariciul, care era ghemuit într-un colţ al fotoliului. Cred că l-a dus în gură până acolo şi nu-l slăbea din ochi", a povesteşte braşoveanca.

image

Se hrănesc cu de toate

Aricii Aureliei sunt foarte prietenoşi, dar pentru mai multă siguranţă, tânăra lucrează cu ei numai cu mănuşi. „Niciunul nu înţeapă, nu sunt agresivi şi s-au obişnuit cu prezenţa noastră. I-am îndrăgit mult fiindcă sunt foarte drăguţi", mai spune Aurelia.

image
image

 Animăluţele nu sunt pretenţioase nici la mâncare. „Se hrănesc cu tot ce găsesc în grădină, căpşuni, boabe de struguri, mere căzute din copac sau miez de nucă. Le dau şi carne crudă, dar văd că le place foarte mult mâncarea de pisici. Pe săptămână le dau cam 6-7 kilograme de bobiţe, fiindcă sunt mulţi. În orice caz, nu sunt deloc mofturoşi ", spune Aurelia.

image
image

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite