Braşov: „Da“ sau „Nu“ pentru defrişarea a 38 de ha din Poiana Braşov?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii îşi pot spune părerea în perioada următoare cu privire la oportunitatea defrişării a 38 de hectare de pădure din Poiana Braşov.

Acest lucru este posibil după ce Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Brasov a publicat pe pagina de internet solicitarea Primăriei municipiului pentru eliberarea unui acord de mediu în vederea amenajării domeniului schiabil din Poiana Braşov.

Consiliului Local a aprobat scoaterea definitivă din fondul forestier din Poiană a 38 de ha de pădure pentru realizarea acestei intervenţii. Anunţul a fost publicat ieri, iar persoanele interesate pot consulta documentele şi pot face observaţii în scris în următoarele 15 zile lucrătoare.

Cele 38 de hectare de pădure ar urma să fie defrişate pentru a face loc unui lac de acumulare necesar producerii zăpezii artificial şi pentru extinderea pârtiilor din staţiune. Licitaţia pentru începerea lucrărilor la cele două investiţii a fost câştigată de o societate din Austria, asociată cu firma „Vectra", iar în prezent se lucrează la documentaţiile necesare demarării lucrărilor. Investiţia se ridică la 29 de milioane de euro, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Turismului.

 

 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite