Americanii preferă becurile ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becuri ecologice
Becuri ecologice

Un studiu realizat de compania producătoare de sisteme de iluminat Osram Sylvania arată că tot mai mulţi americani folosesc becuri ecologice.

Potrivit cercetării realizate anual de companie, 74% din americani au înlocuit becurile tradiţionale cu cele ecologice pe parcursul ultimului an. Totuşi, majoritatea, aproape 75%, nu ştiu de ce fac asta.

O lege aprobată de Senatul american în 2007 stabileşte un sistem de eficientizare a iluminatului şi interzice comercializarea clasicului bec incandescent de 100 de waţi de la 1 ianuarie 2012.

Cercetarea arată şi că americanii se gândesc în primul rând la costuri când îşi aleg becurile. Astfel, respondenţii au spus că un factor-cheie este economia pe care o fac cu becurile ecologice şi că sunt foarte atenţi la preţurile lor.

„Vestea bună e că există lumină la capătul tunelului. Dar provocarea va fi să găsim drumul spre sistemele de iluminat ale viitorului", a explicat preşedintele Osram Sylvania, Rick Leaman. „Consumatorii ne-au arătat foarte clar că diferenţa între preţ şi valoare este mai importantă ca niciodată şi că industria trebuie să se adapteze rapid", a adăugat acesta.

Becurile fluorescente compacte (CFL) sunt folosite în 71% din casele din SUA, pe locul doi după becurile tradiţionale. Halogenul este folosit de 40% din americani, în timp ce 12% folosesc sisteme de iluminat
cu LED-uri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite