Americanii ne predau ecologia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kathleen Rogers, preşedinta reţelei internaţionale de mediu „Earth Day Network“, îi îndeamnă pe români să fie responsabili faţă de natură. Centrul Cultural American din Bucureşti a găzduit ieri o masă rotundă cu tema „Reciclare, energii alternative şi reducerea emisiilor de gaze poluante“.

Preşedinta „Earth Day Network“ Kathleen Rogers a luat parte ieri la o masă rotundă, organizată de Centrul Cultural American din Bucureşti, pentru a discuta cu ONG-urile, cât şi cu reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale despre problemele de mediu din România. Preşedinta „Earth Day Network“ a transmis românilor că o importanţă deosebită în protejarea naturii o are educaţia ecologică.

Rolul societăţii civile este, de asemenea, deosebit de important, în opinia lui Kathleen Rogers, deoarece prin implicarea voluntară a cetăţenilor mediul poate redeveni mai curat, iar resursele planetei pot fi conservate şi protejate.

„Societatea civilă trebuie să se implice mai activ, iar oamenii trebuie să practice voluntariatul pentru a proteja mediul”, a spus preşedinta „Earth Day Network“.

Energie regenerabilă din deşeuri

„Educaţia ecologică trebuie să înceapă din şcoli. În America, există deja programe educaţionale prin care copiii sunt îndrumaţi să protejeze mediul şi resursele naturale şi chiar sunt pregătiţi pentru viitoarele meserii «verzi»”, a declarat Kathleen Rogers pentru „Adevărul”.

Tema mesei rotunde a fost „Reciclare, energii alternative şi reducerea emisiilor de gaze”, iar scopul discuţiilor purtate a fost acela de a găsi modalităţi de colaborare pentru protecţia mediului între instituţiile de stat, ONG-uri şi companiile ecologice.

Reabilitarea termică a clădirilor şi folosirea panourilor solare au făcut parte, de asemenea, dintre subiectele abordate de participanţi. Prezent la discuţii, comisarul general al Gărzii de Mediu Silvian Ionescu a subliniat că „Europa este acoperită de gunoaie” şi că „aceste deşeuri ar trebui folosite pentru obţinerea energiilor regenerabile”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite