America, lider la energia eoliană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SUA au reuşit să depăşească Germania în ceea ce priveşte producţia de energie a vântului. Statele din Europa produc totuşi peste jumătate din capacităţile mondiale de energie eoliană. 

Producţia mondială de energie eoliană a crescut cu 28,8 % în 2008. Statele Unite au înregistrat un progres considerabil, reuşind să devină primul producător de energie eoliană din lume, potrivit unui studiu publicat la începutul săptămânii.

Astfel, în materie de energie a vântului, Germania – liderul de până acum - trece pe locul al doilea. Producţia mondială de energie eoliană a atins, la sfârşitul anului trecut, aproximativ 120.000 de megawaţi (MW) faţă de producţia din 2007, de aproape 95.000 MW, potrivit Consiliului Mondial pentru Energie Eoliană.

Europa a produs peste jumătate din capacităţile globale (aproape 66.000 MW). În ceea ce priveşte dezvoltarea energiei eoliene, cele mai mari progrese au fost observate în China, unde producţia s-a dublat, atingând 12.000 MW.

Progrese însemnate au înregistrat şi SUA unde capaciţăţile au crescut cu 50%, ajungând la 25.000 MW. Aceasta reprezintă mai puţin de 1%  din necesarul energetic al Statelor Unite.

China vine din urmă

Statele Unite trec, astfel, în faţa Germaniei. Aceasta din urmă a produs, în 2008, aproape 24.000 MW de energie eoliană. Dar, cu o creştere puternică a pieţei, China ar putea deveni al doilea producător mondial de energie a vântului în 2010.

“Cifrele vorbesc de la sine: la nivel global, există o cerere imensă şi în continuă creştere pentru acest tip de energie care poate fi instalată repede şi aproape peste tot în lume”, a comentat secretarul general al Consiliului pentru Energie Eoliană, Steve Sawyer.

“Noi suntem pe cale de a ne atinge obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 din atmosferă cu 1,5 miliarde de tone până în 2020”, a adăugat acesta.

Liderii politici şi cei economici din toată lumea încearcă să producă energie „curată” pentru a lupta astfel atât împotriva recesiunii, cât şi împotriva schimbărilor climatice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite