Ambasadorii protejării mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru elevi români au câştigat concursul de proiecte şi campanii împotriva schimbărilor climatice

Membrii Ambasadei britanice la Bucureşti s-au declarat ieri foarte impresionaţi de elevii români care au participat la concursul “Tinerii ambasadori împotriva schimbărilor climatice”. În urma competiţiei, au fost aleşi patru ambasadori şi au fost date mai multe premii speciale pentru campaniile propuse de elevi.

Fie că au scris eseuri despre schimbarea climatică, au făcut filme sau au realizat calendare  despre climă, elevii români s-au arătat foarte interesaţi de problema schimbărilor climatice. Cele mai bune campanii de protecţia mediului au avut ca temă educaţia ecologică promovată prin slogane atractive.

„Pământul moare încet în pet!”


Premiul special al publicului a fost luat de Alexandra Georgescu care îşi propune să realizeze o campanie cu sloganul  “Pământul moare încet în pet!”, prin care să strângă gunoaiele din Parcul Cuza. De asemenea, Alexandra vrea să organizeze concursuri de eseuri şi poezii, dar şi un Marş al Tinerilor Ambasadori.

Un elev din clasa a cincea, din Suceava,  a realizat  o campanie denumită „Satul fără fum!”, al cărei slogan e „Focul nu curăţă chiar totul!”. Robert vrea să-i convingă pe săteni să nu mai dea foc la peturi pentru că acestea poluează foarte mult atmosfera. Un elev de clasa a saşea din Constanţa, Andrei Tudorache, îşi propune să educe publicul printr-o campanie despre ce e bine şi ce e rău pentru planetă şi, implicit, pentru oameni.

Ambasadorii sunt în clasele V-VIII

Tinerii ambasadori au fost aleşi câte unul pentru fiecare an de studiu în gimnaziu. Pentru clasa a V-a, ambasador a fost numită Ionela Ene, din Călăraşi, care a propus ca sătenii să circule numai cu bicicleta. La clasa a VI-a, Luminiţa Şincu, din Sighişoara, a făcut un calendar pe care l-a ilustrat cu fotografii realizate în zonele poluate. Georgiana Miu, din clasa a VII-a, a fost aleasă ambasador pentru un proiect despre pinguinii aflaţi în pericol din cauza neglijenţei oamenilor. La clasa a VIII-a, Ioana Popescu  a devenit ambasador pentru că a realizat un film despre consumul inutil de energie electrică.

Tabără de instruire în Carpaţi

Denumită „Tinerii ambasadori împotriva schimbărilor climatice“, competiţia  sprijinită  de Ambasada Marii Britanii şi derulată de Terra Mileniul lll şi de Asociaţia Alma-ro, îşi propune să conştientizeze în rândul tinerilor schimbarea climatică. Cei patru ambasadori aleşi vor merge într-o tabără în Munţii Carpaţi. În cadrul proiectului, vor fi instruiţi şi apoi vor participa la diferite evenimente în calitate de tineri ambasadori ai României pe probleme de mediu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite