Acoperişuri albe şi drumuri în culori reci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american pentru Energie, Steven Chu,  le-a propus americanilor să-şi vopsească în alb acoperişurile caselor, iar drumurile, în culori reci, deoarece aceste măsuri pot să diminueze efectele încălzirii globale, informează agenţia France Press.

„Construirea locuinţelor cu acoperişurile albe şi plate şi vopsirea arterelor de circulaţie în culori pale sunt proiecte de geoinginerie şi ar putea să aibă un efect echivalent cu oprirea traficului de automobile în toată lumea timp de 11 ani“, a afirmat responsabilul american în cursul unui simpozion al laureaţilor Premiului Nobel.

Efectul acestor măsuri ar fi păstrarea unor temperaturi mult mai reduse în locuinţe, ceea ce ar permite realizarea economiei de energie şi reflectarea luminii solare. Steven Chu a făcut aceste afirmaţii în deschiderea simpozionului care a fost dedicat schimbărilor climatice.

Simpozionul a fost găzduit de Prinţul Charles la Palatul Saint-James, care se află în centrul Londrei. Au participat peste 60 de experţi în domeniul ştiinţei şi 20 de laureaţi ai Premiului Nobel.

În opinia secretarului american pentru Energie, Steven Chu, nu există, deocamdată, o soluţie tehnologică unică pentru combaterea încălzirii climatice, însă trebuie încercată orice posibilitate în lupta cu încălzirea globală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite