2010 se anunţă un an fierbinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele meteorologilor britanici arată că anul viitor s-ar putea depăşi temperaturile maxime record din 1998. Specialiştii spun că cea mai ridicată valoare medie la nivel global va fi depăşită cu 0,6 grade Celsius.

Concluziile celor mai recente studii realizate de Institutul Naţional de Meteorologie din Marea Britanie au fost prezentate în cadrul summitului pentru schimbări climatice de la Copenhaga, Danemarca.

Scepticii cu privire la încălzirea globală susţin că cei mai mulţi climatologi sunt manipulaţi şi constrânşi să modifice datele obţinute în cercetările lor în aşa fel încât să confirme că încălzirea climei, determinată de poluarea generată de oameni, este o realitate.

Drept răspuns, meteorologii britanici au strâns 1.700 de semnături de la membrii a 100 de instituţii ştiinţifice din toată lumea care au demonstrat faptul că fenomenul schimbărilor climatice este cât se poate de real.

El Niño amplifică încălzirea climei

„Suntem printre cei mai îndreptăţiţi să spunem că studiile din ultimii ani arată că încălzirea globală a fost provocată de creşterea cantităţii de dioxid de carbon din atmosferă, a căror generatori sunt omul şi industria pe care a dezvoltat-o", susţin meteorologii englezi.

Prognoza realizată de ei pentru anul 2010 arată că acesta va fi cel mai călduros an din istorie şi din cauza fenomenului atmosferic El Niño.

Lordul Nigel Lawson, un politician conservator din regiunea britanică Blaby, îi acuză pe aceiaşi meteorologi, deoarece în urmă cu câţiva ani susţineau că 2007 va fi cel mai călduros din istorie, dar s-au înşelat.

Dispută

Scepticii susţin că meteorologii britanici au mai făcut în trecut previziuni care nu s-au adeverit.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite