Este valoarea Brawn GP reală?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai nouă echipă din F1 a impresionat la prima apariţie în public. Se va întâmpla la fel şi în timpul sezonului? Rubens Barrichello şi Jenson Button au obţinut rezultate excelente în testele de la Barcelona de săptămâna trecută, dar zvonurile spun că au folosit un mic truc.

Echipa, pe care Ross Brawn a achiziţionat-o luna trecută de la Honda şi a botezat-o cu numele său, a înregistrat prima apariţie în public săptămâna trecută, la Barcelona. Rezultate au fost incredibile şi, mai mult, au atras atât atenţia rivalilor din campionat cât şi a analiştilor.

Barrichello s-a clasat pe locul al treilea în ierarhia celor mai buni timpi în cea de-a doua zi a testelor, după Kimi Raikkonen de la Ferrari şi Kazuki Nakajima de la Williams. Cu o zi înainte coechipierul său, Jenson Button, reuşise al patrulea cel mai bun timp.

Cei doi au păstrat însă ce a fost mai bun pentru final. Button avea să fie cel care în cea de-a treia zi de teste şi-a spulberat concurenţa, clasându-se primul la finalul zilei, cu Massa şi Kubica pe locurile doi şi trei.

Apoi, în ultima zi de teste, veteranul Rubens Barrichello l-a imitat, reuşind cel mai bun timp al zilei la capătul unei sesiuni istovitoare, în care a parcurs 110 tururi de pistă.

Pentru o echipă care nu avea niciun orizont în urmă cu doar câteva luni, rezultatele sunt impresionante. Însă nu toată lumea consideră că ar fi şi reale. Desigur, rezultatele de la teste nu sunt considerate oficiale şi multe echipe încearcă să-şi ajusteze noile monoposturi în funcţie de noil reglementări.

Rapiditatea celor de Brawn a surprins pe mulţi şi circulă zvonuri că cei de la fostă echipă Honda au rulat cu rezervorul aproape gol, tocmai pentru a ieşi în faţă în teste şi a încerca atragerea de noi sponsori.

Incertitudini financiare

Interesant este că până şi cei de la Mercedes, care asigură motorizarea pentru noua echipă, s-au arătat surprinşi de evoluţia monoposturilor în prima lor apariţie. Ross Brawn, managerul şi deţinătorul echipei, nu a vrut să comenteze aceste declaraţii, rezumându-se, într-un interviu pentru site-ul autosport.com, să vorbească doar despre „buna colaborare pe care o avem cu cei de la Mercedes”.

„Am alergat în condiţii normale de cursă. Ceea ce vedeţi aici este rezultatul a 15 luni de muncă şi a unui ultim sezon sacrificat pentru a obţine rezultate cât mai bune acum”, a explicat Brawn parcursul echipei sale în teste.

Cert este că viitorul financiar al noii echipe nu este pe deplin asigurat şi, din acest punct de vedere, un parcurs cât mai bun în „presezonul” Formulei 1 ar asigura posibile noi contracte. „Am trecut de primul hop, adică vom putea participa la Melbourne, în primul Mare Premiu. Acum trebuie să construim mai departe, aceasta este următoarea provocare, să
creăm un viitor pe termen lung pentru echipă”, a declarat deţinătorul echipei.

Alonso crede în cei de la Brawn

Dublul campion mondial Fernando Alonso (Renault) este convins că, în ciuda speculaţiilor, ritmul celor de la Brawn GP în teste este cel real. „Este normal să fie atât de rapizi în primele teste. Au o maşină la care se lucrează încă din 2007 şi acest lucru se poate vedea, este un monopost foarte elaborat”, a apreciat Alonso.

Cel mai încântat de performanţele monopostului Brawn a fost pilotul Jenson Button, care consideră că angajamentul său cu noua echipă este ca un nou început pentru el în Formula 1.

„După provocările pe care le-am întâmpinat pentru a ajunge aici, acest start încurajator era tot ceea ce aveam nevoie şi nu am destule cuvinte de mulţumire la adresa echipei. Eforturile nu au fost în zadar şi fiecare se poate simţi mândru”, a spus Button la finalul testelor din Spania.

„Nu aveam nici un plan B în cazul în care echipa nu continua în noua formă. Am vrut mult să continui aici şi am refuzat alte oportunităţi”, a mai dezvăluit Button.

image

Am alergat în condiţii normale de cursă. Ceea ce vedeţi aici este rezultatul a 15 luni de muncă şi a unui ultim sezon sacrificat pentru a obţine rezultate cât mai bune acum.

image


Ross Brawn
patron Brawn GP

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite