Nou val de disponibilizări în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna aceasta sunt puşi pe liber 257 de muncitori. Firmele din construcţii conduc topul disponibi-lizărilor colective la nivel de judeţ.

Criza economică a adus un nou val de disponibilizări colective în Maramureş. Anul a început în forţă prin trimiterea în şomaj a 194 de muncitori.
Potrivit evidenţelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş, luna aceasta, alte opt societăţi comerciale din judeţ au anunţat concedieri colective, motivate prin lipsa de comenzi şi reducerea activităţii. Astfel, aproape 260 de muncitori vor rămâne fără un loc de muncă, majoritatea firmelor fiind din domeniul construcţiilor. Este vorba de SC Euro Siag Impex SRL (20 de angajaţi), SC Arabesques SRL(9 angajaţi) şi SC Iani Sig SRL (50 de angajaţi). Seria disponibilizărilor va continua şi în luna martie. Deja cinci agenţi economici din judeţ au anunţat că vor disponibiliza 449 de angajaţi: Cuprom, Remin, Karelia Upofloor, Matrix şi CT Cable.
„Este posibil ca tranşa a doua de disponibilizări la Cuprom să aibă loc la sfârşitul lunii martie, când vor pleca şi ultimii 38 de angajaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureş, Magda Georgescu. Prin disponibilizările anunţate, rata şomajului va trece de 4%.

Doar 174 de locuri de muncă

AJOFM actualizează săptămânal listele cu locuri de muncă vacante. Pentru săptămâna aceasta, sunt disponibile doar 174 de posturi, dintre care doar 10 sunt pentru cei cu studii superioare.
„Avem şi cursuri de reconversie profesională în 515 domenii de activitate. Din ianuarie, 414 persoane s-au înscris pentru a urma aceste cursuri de (re)calificare”. a declarat Magda Georgescu. Cele mai multe persoane sunt înscrise la cursurile pentru administrator de pensiune turistică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite