Vaccinul Pandemrix poate provoca febră la copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin
Vaccin

Pentru imunizarea împotriva gripei noi, există cinci formule de vaccin: Focetria, Pandemrix, Celvapan, Panenza şi Antigripin, vaccinul realizat de Institutul „Cantacuzino", din Capitală. În ceea ce privește vaccinarea împotrivea gripei porcine cu Pandemrix, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMEA) a avertizat că ar putea provoca febră la copii după a doua injecţie.

Medicii şi părinţii "trebuie să supravegheze temperatura copiilor vaccinaţi şi să ia măsuri, dacă este necesar, pentru scăderea febrei", cum ar fi prin administrarea de paracetamol, recomandă EMEA.

"Datele evidenţiază că o proporţie importantă de copii dezvoltă febră după administrarea celei de-a doua doze a vaccinului", explică EMEA.

Cu toate acestea, agenţia dă asigurări că a doua doză a vaccinului sporeşte eficienţa acestuia, chiar dacă o doză este suficientă pentru copii, informează Mediafax.

Ministrul francez al Sănătăţii, Roselyne Bachelot, a subliniat că acest vaccin nu a fost administrat copiilor în Franţa. Potrivit lui Bachelot, copiii cu vârste între şase luni şi nouă ani nu sunt vaccinaţi cu Pandemrix, dar nu din cauza acestei reacţii, ci pentru că injecţia provoacă o durere mai mare decât alte vaccinuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite