"Noi v-am votat, voi ne-ati uitat!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de studenti au participat la un miting de protest in fata rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti. Pe langa pancarte cu mesaje ca: "Noi v-am votat, voi ne-ati uitat!", "Sa

Peste 300 de studenti au participat la un miting de protest in fata rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti. Pe langa pancarte cu mesaje ca: "Noi v-am votat, voi ne-ati uitat!", "Sa traiti bine cu o bursa de rusine!", "Vindem cursuri second-hand pentru un invatamant de calitate!", studentii au adus un butoi pe care l-au numit "6% din PIB" si pe care au ars lemne. "Studentii de azi sunt viitorul, iar in momentul de fata isi bat joc de invatamantul de maine. Actualii guvernanti pot termina negocierile cu federatiile profesorilor, dar, daca nu ne cheama si pe noi la discutii, pot sa se trezeasca cu studentii in strada", a spus Florentin Gust, liderul Uniunii Studentilor din Romania. Studentii si-au strigat nemultumirile pe fondul melodiilor "We will rock you" si "We are the champions". "Vrem burse mai mari, regia de camin mai mica, reducerea taxelor de scolarizare si vrem sa fim competitivi cu studentii europeni", zice Gabriel Petre, presedintele Ligii Studentilor din Automatica si Calculatoare. "Caminul arata jalnic. Ne batem cu gandacii ca sa stam la masa. Avem geamuri sparte, nu e caldura in amfiteatre si, daca ajungi ultimul, risti sa stai pe jos", spune Ana Sarbescu, studenta anul I la Automatica. "Subventiile sociale nu s-au mai decontat de anul trecut si cea mai mare durere a noastra este ca nu ne mai deconteaza abonamentele RATB", spune Alina, studenta in anul II la Transporturi. Pe un cearsaf intins pe jos, cativa studenti si-au pus cursurile si le-au scos la vanzare, iar colegii lor le-au aruncat cate un banut: "Mi-am vandut cursurile ca sa strang bani pentru invatamant. Daca studentii au putut sa ne dea bani, atunci pot si guvernantii", spune Irina, studenta la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

La Timisoara,
Meci intre "Studentul Subzistent" si "Guvernul (ab)SURD"
Studentii de la Universitatea Politehnica din Timisoara si de la Universitatea de Vest au organizat ieri, in fata institutiilor lor, doua partide de fotbal intre echipele FC "Studentul Subzistent" si CSM "Guvernul (ab)Surd", in semn de protest fata de refuzul guvernantilor de a dialoga cu ei. Capitanul echipei Executivului era imbracat in costum, in timp ce studentii aveau haine ponosite. Acestia au marcat sase goluri in poarta facuta din galeti de plastic si maturi, spre bucuria colegilor lor de pe margine care venisera cu pancarte ca: "6% din PIB pentru educatie" si "Cum va uitati voi la noi, si noi ne uitam la voi". "Pe aceasta cale ne exprimam tristetea ca nu vor sa stea de vorba cu reprezentantii studentilor", a declarat, pentru Mediafax, Doru Basca, presedintele Asociatiei Studentilor in Stiinte Exacte din Universitatea Timisoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite