Un urs de la Zoo Băneasa va fi dus la Zărneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul mediului a anunţat ieri că Grădina Zoologică din Băneasa nu va fi închisă. Potrivit ministrului, instituţia va îndeplini, până în vară, condiţiile pentru a primi autorizaţia

Ministrul mediului a anunţat ieri că Grădina Zoologică din Băneasa nu va fi închisă. Potrivit ministrului, instituţia va îndeplini, până în vară, condiţiile pentru a primi autorizaţia de mediu, care va fi valabilă încă cel puţin pentru următorii cinci ani.

"Singura problemă de aici este în zona unde sunt ţinuţi urşii, care nu beneficiază de suprafaţa minimă de 500 de metri pătraţi pentru fiecare, prevăzută în normele europene. Aşadar, în urma discuţiilor avute cu conducerea instituţiei, s-a decis ca unul din cei trei urşi să fie relocat la rezervaţia de la Zărneşti, astfel încât condiţiile pentru perechea de urşi care rămân să fie conforme", a precizat Attila Korodi, care ieri a făcut o vizită la grădina zoologică din Bucureşti.

La rândul său, directorul de la Zoo Băneasa, Anca Oprea, a promis că, după transferarea unuia dintre urşi la Zărneşti, amplasamentul unde rămân ceilalţi doi va fi renovat. Restul condiţiilor prevăzute de lege sunt deja respectate, astfel încât funcţionarea grădinii nu va fi condiţionată de măsuri suplimentare.

"Am văzut amplasamentul refăcut pentru lei, unde fiecare mamifer are o suprafaţă de 750 de metri pătraţi, deci mai mult decât cer normele", a menţionat ministrul Korodi. În ceea ce priveşte investiţiile suplimentare, Anca Oprea a explicat că, deocamdată, legea nu permite ca instituţia să depună proiecte pentru fonduri destinate reconstrucţiei anumitor zone ale grădinii, întrucât o treime din teren este revendicat.

"Există o cerere de retrocedare pentru două din cele şase hectare de aici. Procesul se află pe rol din anul 2000 şi, până nu se pronunţă instanţa, noi nu putem face investiţii pentru că, la rândul său, primăria nu ne poate da autorizaţie", a spus directorul Zoo Băneasa. (Cristina Bucureasa)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite