"La următoarea abatere, Mihai Stoica nu va mai intra pe niciun stadion"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al echipei Steaua Bucureşti a fost sancţionat cu o amendă administrativă de 10 milioane de lei vechi, pentru comportamentul huliganic de la finalul meciului de la Bistriţa. O

Managerul general al echipei Steaua Bucureşti a fost sancţionat cu o amendă administrativă de 10 milioane de lei vechi, pentru comportamentul huliganic de la finalul meciului de la Bistriţa. O asemenea sancţiune se aplică pentru prima dată unui oficial al unui club de fotbal. Generalul Olimpiodor Antonescu, prim-adjunct al şefului Jandarmeriei Române, ne-a explicat care este consecinţa unor asemenea măsuri şi cum se poate preveni violenţa pe stadioane.
- La finalul partidei Gloria-Steaua, Mihai Stoica a avut o ieşire comparabilă cu cea a huliganilor de pe stadioane. A vrut să lovească un oficial al Jandarmeriei, dar fapta sa nu a fost încadrată ca o infracţiune de ultraj. Din ce motiv?
- Am înţeles că el nu a reuşit să-l lovească pe şeful Jandarmeriei Bistriţa-Năsăud. Se putea sancţiona şi tentativa, dar fapta era foarte greu de probat. Nu a filmat nimeni momentul respectiv, iar martorii îşi schimbă uşor depoziţiile. Sunt toţi din lumea fotbalului, iar aceştia au obiceiul să spună acum ceva, după care se împacă şi îşi retrag declaraţiile. Este cazul şi unor impresari care au pierdut sute de mii de dolari, dar care nu-şi cer drepturile în instanţă, de frică să nu fie eliminaţi din sistem şi catalogaţi drept pârâcioşi.
- Sancţiunea aplicată managerului Stelei îl afectează şi altfel decât financiar?
- El a primit o amendă de 10 milioane, pe Legea 61, pentru aducerea de injurii forţelor de ordine. În acest moment a fost inclus pe lista persoanelor sancţionate şi, la următoarea recidivă, dosarul său va fi trimis instanţei. Atunci i se va interzice dreptul de a intra pe stadion pe o perioadă de 6 luni până la 3 ani. Acum are loc şi şedinţa Ligii Profesioniste de Fotbal şi acolo cred că se vor lua alte măsuri drastice împotriva sa.
- Mihai Stoica a acuzat Jandarmeria că nu a fost informat despre amendă. De ce nu s-a întâmplat acest lucru?
- Termenul de aducere la cunoştinţă este de până la 6 luni de la comiterea faptei, iar procesul-verbal în care se hotărăşte aplicarea sancţiunii nu este necesar să fie semnat şi de către persoana amendată. El va semna de luare la cunoştinţă în momentul când va primi înştiinţarea.
- Câţi suporteri au fost până acum sancţionaţi cu interzicerea accesului pe stadion, în baza Ordonanţei 11?
- La finalul acestei etape de campionat avem opt persoane cărora li s-a interzis accesul în stadion. Majoritatea sunt membri cunoscuţi ai diferitelor galerii şi sunt uşor de reperat de către jandarmii care permit accesul suporterilor. În cazul în care ei încearcă să intre la meci, practic încalcă o hotărâre judecătorească şi vor suporta rigorile legii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite