EXCLUSIV Turişti blocaţi două ore în salina Praid din cauza vizitei prim-ministrului Ungureanu UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile care au gestionat vizita de sâmbătă a lui Răzvan Ungureanu în Harghita au speriat aproape 200 de turişti care vizitau salina Praid. Oamenii au stat aproape două ore blocaţi în salină pentru a nu-l deranja pe prim-ministru.

La faţa locului s-a aflat şi un jurnalist "Adevărul", care a fost martorul incidentului. "Accesul în salină se face cu autobuze speciale, care trebuie să circule din jumătate în jumătate de oră. Erau aproximativ 200 de turişti la staţia de autobuz de plecare din salină şi autobuzele nu au mai venit. În salină erau multe alte persoane, foarte mulţi. Timp de două ore oamenii nu au ştiut ce se întâmplă. Erau femei cu copii mici, s-au speriat foarte rău. Unii au sunat la 112. Abia după aceea au apărut nişte microbuze în care am fost urcaţi rapid şi scoşi afară, cu explicaţia că este Ungureanu în vizită şi să nu-l deranjăm", a relatat jurnalistul Adina Vlad pentru adevarul.ro.

Persoanele care au asigurat paza delegaţiei oficiale au insistat apoi ca turiştii să plece cât mai repede de la faţa locului şi nu au permis nici măcar să fie făcute fotografii. Delegaţia oficială a intrat apoi în salină cu autobuzele pe care le aşteptau turiştii. 

Conform agendei oficiale a Guvernului României, prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu s-a deplasat astăzi în judeţul Harghita pentru a participa la Reuniunea Prefecţilor şi Subprefecţilor din România. Evenimentul are loc la Hotelul Septimia din Odorheiul Secuiesc.

UPDATE Reporterii adevarul.ro din Cluj au primit confirmarea oficială a apelului efectuat la 112 de un turist speriat.

Potrivit ofițerului de serviciu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita, plutonier Andrei Ujica, un apel din partea unui turist rămas blocat în salină cu un grup de copii a venit, prin 112, la ora 13.33. „Ne-a sunat pentru că nu știa ce se întâmplă. În mod normal, un autobuz circulă din jumătate în jumătate de oră. Probabil programul a fost dat peste cap din cauza vizitei prremierului. L-am contactat pe acel domn la 13.40 și deja ieșiseră din salină. Totul s-a rezolvat”, a declarat ofițerul de serviciu de la ISU Harghita. Acesta susține că era vorba de o distanță de 3 kilometri până la suprafață, care putea fi parcursă și pe jos. „Mai mult, cred, s-au panicat oamenii. Turiștii, dacă sunt din alte părți, nu cunosc zona”, a adăugat plutonierul Andrei Ujica.

Pentru informații suplimentare, reporterii „Adevărul” au sunat și la Consiliul Județean Harghita. A răspuns doar robotul:  „pentru limba română apăsați tasta 1, pentru limba maghiară, apăsați tasta 2”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite