"Să fie adus ucigaşul Larisei, să ne facem singuri dreptate!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolitul Moldovei a lăsat un preot la slujbă

"Să fie adus ucigaşul Larisei, să ne facem singuri dreptate!", s-a auzit, ieri, la înmormântarea lui Constantin Chelaru, tatăl Larisei Chelaru, fetiţa în vârstă de 9 ani răpită şi ucisă anul trecut de fiul vecinilor de scară. Peste 200 de prieteni, rude şi cunoscuţi au fost răvăşiţi de durere.
Constantin Chelaru, care s-a sinucis supărat că justiţia nu face dreptate în cazul fetiţei sale, a fost înmormântat în apropiere de mormântul Larisei, pe care o iubea ca pe ochii din cap. Deşi a murit în urma unui act suicidal, familia a primit înţelegere şi o dispensă din partea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru a-l înmormânta pe Constantin Chelaru conform tradiţiilor creştine. Preotul paroh din satul Lunca Cetăţuii a oficiat o slujbă, în timpul căreia a ţinut să atragă atenţia că Biserica Ortodoxă dezaprobă actele de sinucidere, însă, ţinând cont de tragedia prin care a trecut familia Chelaru, s-a recurs la o dispensă.
Constantin Chelaru, în vârstă de 42 de ani, s-a spânzurat, vineri după-amiază, într-un atelier care aparţine Trustului de Montaj Utilaj Chimic Bucureşti - Filiala Iaşi.
Bărbatul le-a spus colegilor de serviciu, vineri dimineaţă, că este supărat din cauza solicitării avocaţilor apărării, de reducere a pedepsei pentru tânărul care i-a ucis fiica şi că mai bine se duce lângă fetiţa lui, decât să vadă cum cel care i-a ucis copilul obţine o pedeapsă nesemnificativă. Fetiţa, în vârstă de 8 ani, a fost asasinată pe 18 octombrie de Robert Ciobanu. După comiterea asasinatului, tânărul a ascuns trupul fetei pe conductele de la subsolul blocului. La sfârşitul lunii decembrie 2005, criminalul a pus cadavrul într-o cutie de carton şi l-a aruncat în tomberonul din apropierea blocului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite