Fără tutun şi alcool pe caniculă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii Publice recomandă cetăţenilor ca în zilele caniculare, când temperaturile depăşesc 30 de grade Celsius să bea până la patru litri de apă pe zi. Tot pentru a

Ministerul Sănătăţii Publice recomandă cetăţenilor ca în zilele caniculare, când temperaturile depăşesc 30 de grade Celsius să bea până la patru litri de apă pe zi. Tot pentru a reduce efectele provocate de temperaturile ridicate, consumul de tutun şi alcool ar trebui redus drastic.

Copiii şi bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii, ar trebui să evite deplasările în aer liber şi frecventarea locurilor aglomerate.

Atunci când este necesară expunerea la soare, medicii recomandă protejarea cu ajutorul pălăriilor, umbrelelor, a ochelarilor de soare şi a îmbrăcămintei subţiri din ţesături naturale în culori deschise.

Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat tuturor medicilor de familie să depună la sediul instituţiei listele cu pacienţii care suferă de boli cronice pentru ca starea lor de sănătate să fie monitorizată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite