O tumoare la limbă lasă mută o fetiţă de şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

malformaţie, micuţa colindă spitalele împreună cu mama ei. La trei ani, Irina a fost supusă unei operaţii, la Iaşi, intervenţie în urma căreia medicii i-au tăiat o parte din limbă. Numai

malformaţie, micuţa colindă spitalele împreună cu mama ei. La trei ani, Irina a fost supusă unei operaţii, la Iaşi, intervenţie în urma căreia medicii i-au tăiat o parte din limbă. Numai că, anul acesta, boala i-a revenit, iar fetiţa a trecut prin momente dificile în care nu mai putea vorbi, din cauza rănilor pe care le avea pe limba umflată. Anul acesta, veştile venite din partea medicilor bucureşteni sunt însă cât se poate de bune. Concluzia a fost că trebuie făcută o cauterizare a afecţiunii. Cum veniturile familiei sunt însă cât se poate de modeste, soluţia găsită de medici a fost privită cu îngrijorare de familie, care nu are banii necesari. Teama cea mai mare este ca fetiţa lor ar putea să rămână mută toată viaţa. "Mama se teme de acel tratament, pentru că medicii din Iaşi i-au spus că ar putea da reacţii adverse. Am sfătuit-o să meargă din nou la Iaşi, să se consulte cu medicul care a operat-o, urmând ca, dacă este decisă, să facem un efort şi să căutăm tratamentul în Germania. Deocamdată nu ştim cât costă, însă sperăm că ne vom descurca cu partea financiară", a spus bârlădeanul care este alături de familia Mocanu şi o sprijină financiar, dar doreşte să-şi păstreze anonimatul.
Intervenţia chirurgicală este complicată
Hemangiomul este o anomalie vasculară congenitală care constă dintr-o aglomerare de vase capilare nou formate. Specialiştii numesc acest lucru tumoare benignă a vaselor sangvine. "Se formează conexiuni aberante între diverse vase de sânge.
Hemangiomul poate atinge suprafeţe foarte mari, poate da sângerări, care pot duce chiar şi la deces", ne-a declarat dr. Ana Maria Trandafir, purtător de cuvânt la Spitalul Universitar de Urgenţă. Intervenţia chirurgicală este totuşi dificilă.
"Este nevoie de o echipă multidisciplinară, din care face parte şi un specialist în chirurgie vasculară. Trebuie făcută emboliza pentru a opri posibilele sângerări", ne-a mai declarat dr. Ana Maria Trandafir.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite