5 trucuri ca să cheltui mai puţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista de cumpărături scrisă de acasă, promoţiile din hipermarketuri şi evidenţa strictă te ţin în buget Ai un hipermarket la doar 10 minute de tine şi preferi să îţi faci

Lista de cumpărături scrisă de acasă, promoţiile din hipermarketuri şi evidenţa strictă te ţin în buget

Ai un hipermarket la doar 10 minute de tine şi preferi să îţi faci cumpărăturile în acel loc, pentru că îţi este comod, iar preţurile sunt mici. Intri în magazin chitit să cumperi pâine, apă minerală şi două kilograme de carne, însă ajungi la casă cu coşul plin ochi şi trebuie să scoţi din buzunar peste 200 de lei. Ce trebuie să faci pentru a evita cheltuielile neprevăzute?

1. Fă-ţi o listă de cumpărături înainte de a pleca de acasă. Produsele pentru care ai mers în magazin trebuie trecute în capul listei. Pentru legumele şi fructele de sezon, hipermarketul nu este cel mai indicat. În piaţă, acestea sunt mai ieftine, mai proaspete, oferta, mai variată şi preţul, negociabil. Gândeşte-te înainte ce vrei să găteşti şi s-ar putea să găseşti o reţetă care conţine ingrediente mai puţin costisitoare.

2. Caută produsele care sunt la promoţie. Se întâmplă mai ales în hipermarket-uri. Toată lumea face la fel, nu-i nimic ruşinos. Ştim, e greu să te abţii de a arunca în coş toate produsele care îţi ies în cale, însă dacă vrei să faci economie, nu cumpăra sub impulsul de moment. Consultă-ţi fiţuica întocmită de acasă şi vei vedea că acele produse nu fac parte din lista de priorităţi.

3. Este foarte bine că ai ales un hipermarket şi nu supermarketul de la bloc care, deşi este mai comod, preţurile aici vor fi cu cel puţin 10% mai mari. Mai ales dacă ai de făcut cumpărături pentru întreaga săptămână, hipermarketul este indicat. Nu merge însă în acelaşi magazin de fiecare dată. Dacă vei schimba din când în când locaţia pentru cumpărături, vei putea găsi promoţii interesante şi vei face economii.

4. Este indicat să nu mergi la cumpărături cu copiii după tine. Lasă-i cu o vecină sau cu cineva din familie. Pe nimeni nu îl lasă inima să nu îi facă pe plac unui copil care îl trage de mână şi plânge pentru că vrea tot felul de ciocolate şi bomboane din raft. Dacă totuşi i-ai luat cu tine, mai bine îi laşi într-un loc de joacă special amenajat. Magazinele şi, mai ales, hipermarketurile sunt recunoscute pentru arta de a aşeza marfa tentantă la îndemâna copiilor.

5. Ia cu tine un calculator şi socoteşte tot ce pui în coş. Având cunoştinţă despre suma pe care trebuie să o plăteşti la casă în fiecare moment, te vei chivernisi altfel. Odată ajuns în faţa unui raft, priveşte de jos în sus. De obicei cea mai scumpă marfă este poziţionată la vedere, la nivelul ochilor, în timp ce produsele mai ieftine sunt în subsolul rafturilor. Nu te grăbi să profiţi de promoţiile de genul cantităţi mai mari la preţuri mici, decât atunci când ştii că acel produs chiar îţi va folosi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite