Ce mai prevede sentinţa din “Trofeul calităţii”: despăgubiri în bani şi sechestru pe apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

Anii de închisoare pe care cei şase condamnaţi vor trebui să îi execute nu sunt singurele pedepse dictate de instanţă în dosarul "Trofeul calităţii".

Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie mai prevede că Adrian Năstase, în solidar cu Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Marina Ioana Popovici şi Bogdan Popovici, sunt obligaţi să plătească peste trei miliarde de lei vechi despăgubiri către Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).

De asemenea, Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici şi soţii Popovici vor trebui să plătească alţi trei miliarde de lei vechi către ISC.
ICCJ a mai decis, încă din luna ianuarie a acestui an, confiscarea sumei de 38.217 de lei de la Adrian Năstase, bani ce ar fi fost obţinuţi prin fapta penală comisă. Tot atunci, instanţa a hotărât şi menţinerea sechestrelor asiguratorii puse de către procurori în 24 octombrie 2008 asupra mai multor bunuri aflate în proprietatea Irinei Jianu, a Dianei Gasparovici, a lui Mihai Cristian Vasile şi a soţilor Popovici, între care patru apartamente (unul în Brăila, unul în Bacău şi două în Bucureşti).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite