TIR-urile urcă azi în trenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIR-urile urcă  azi în trenuri
TIR-urile urcă azi în trenuri

O mai veche iniţiativă a Ministerului Transporturilor se va materializa, astăzi, prin inaugurarea unui modul inedit de deplasare: camioane de marfă vor fi transportate cu trenul, pentru început pe ruta Bucureşti-Arad.

Mai precis, un prim convoi de 21 de TIR-uri va fi îmbarcat, în această după-amiază, în vagoanele speciale ale CFR în gara Bucureşti-Progresu. Garnitura va străbate traseul Craiova – Târgu-Jiu – Simeria şi va încheia transportul în gara Arad-Glogovăţ.

„Acesta este un experiment pe care îl efectuăm pentru a stabili costurile şi condiţiile de transport. Dacă vom putea stabili costurile la nivelul aşteptat de noi, modulul va deveni foarte interesant, în primul rând pentru transportatorii care doar tranzitează România, dar şi pentru cei autohtoni.

Când va deveni funcţională, linia specială se va extinde de la Constanţa până în oraşele din Ungaria şi Austria“, ne-a declarat, ieri, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu.

El preconizează că acest nou mopdul de transport va putea fi deservit de o cursă regulată, iar pentru rutieri reducerea cheltuielilor va fi semnificativă. Ca să nu mai vorbim de avantajele create prin eliberarea şoselelor sau de reducerea poluării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite