O treime din bugetul anual, chirie pentru sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Alba ar trebui să plătească, pentru sediul său aflat într-o clădire retrocedată recent, o chirie lunară de 5.000 de euro, în

Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Alba ar trebui să plătească, pentru sediul său aflat într-o clădire retrocedată recent, o chirie lunară de 5.000 de euro, în condiţiile în care bugetul alocat anual instituţiei nu depăşeşte 15.000 de euro.
Imobilul în care funcţionează Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Alba a fost retrocedat, dar, în conformitate cu prevederile legale, instituţia poate să mai rămână încă trei ani în locul respectiv, în schimbul unei chirii. Potrivit directorului Gabriel Rustoiu, proprietarul a solicitat plata unei chirii lunare de 5.000 de euro, şi asta retroactiv, începând cu luna octombrie 2005. Rustoiu spune că acest lucru este imposibil, în condiţiile în care întregul buget alocat instituţiei pentru 2006 nu depăşeşte 15.000 de euro. "Noi nu avem de unde da suma solicitată. O să încercăm o negociere, în caz contrar, o să ne judecăm", a precizat Rustoiu. Clădirea în cauză este situată în vecinătatea Palatului administrativ, unde se află prefectura şi consiliul judeţean, şi a sediului SRI Alba.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite