Al treilea avocat al lui Saddam Hussein, asasinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Khamis al-Obeidi, unul dintre principalii avocaţi ai lui Saddam Hussein a fost răpit şi asasinat pe o stradă din Bagdad. Postul public de televiziune Al-Iraqia susţine că "teroriştii" sunt cei

Khamis al-Obeidi, unul dintre principalii avocaţi ai lui Saddam Hussein a fost răpit şi asasinat pe o stradă din Bagdad.
Postul public de televiziune Al-Iraqia susţine că "teroriştii" sunt cei care au comis crima din cartierul Ur, aflat în nord-estul capitalei ţării. În schimb, un alt avocat al lui Saddam a relatat că familia colegului său l-a anunţat că "un grup de bărbaţi, care purtau uniformele forţelor de securitate ale ministrului de interne, îl răpise în cursul dimineţii pe Obeidi". El locuia în Bagdad, fiind o persoană foarte discretă, circula fără gărzi de corp şi intra în Zona Verde doar în cazul audierilor Înaltului Tribunal Penal Irakian. Khamis al-Obeidi este al treilea membru al echipei de apărători ai lui Saddam şi ai celor şase colegi ai lui de inculpare, asasinat de la începutul procesului - octombrie 2005. Vorbind la televiziunea "Al-Jazira" libaneza Boudura Khalil, avocată a apărării, i-a acuzat direct pe americani de acest "asasinat odios".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite