A treia dorinţă a PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 16 ani de căsnicie, nu-i poţi dori decât "succesuri" fostului partener Miron Mitrea, până mai ieri favorit pentru desemnarea drept candidat al PSD la Primăria Capitalei, dă de

După 16 ani de căsnicie, nu-i poţi dori decât "succesuri" fostului partener

Miron Mitrea, până mai ieri favorit pentru desemnarea drept candidat al PSD la Primăria Capitalei, dă de înţeles că a prins peştişorul de aur. Uns coordonator al campaniei electorale a partidului, fostul ministru al transporturilor este mult mai relaxat, chiar dacă procurorii îi dau târcoale. În plus, sărbătoarea Paştilor, prilej de smerenie şi reflecţie, pare să-i fi priit liderului pesedist, mai ales că anul acesta s-a legat cu 1 Maiul muncitoresc.

Miron Mitrea l-a readus tovărăşeşte în simţiri pe "diplomatul" Cristian Diaconescu, căzut în deznădejde taman în Vinerea Mare, după ce Curtea de Apel i-a dat liber lui Sorin Oprescu în cursa pentru primărie. "Ca fost ministru al justiţiei, Diaconescu a fost mirat că Procuratura a pus două rezoluţii diferite pe acelaşi dosar. A fost mirat", a explicat Mitrea motivul pentru care Diaconescu a ridicat problema retragerii sale din cursă.

Aşadar, mirarea este mama înţelepciunii, care pune în funcţiune resorturile interioare în momentele delicate. Iertată să ne fie comparaţia, dar pentru a pricepe şi persoanele pragmatice, este ceva în genul mecanismului bielă-manivelă. Numai că, din ce s-a văzut la televizor, Cristian Diaconescu n-a beneficiat de aportul "ambreiajului"...

Noroc că Miron Mitrea a găsit de cuviinţă să nuanţeze poziţia colegului său. Mai mult, el s-a simţit dator să arate că Sorin Oprescu este a doua opţiune a PSD pentru fotoliul de edil-şef. Vorba "Doctorului" - după 16 ani petrecuţi alături într-un partid e ca într-o căsnicie. Nu-i poţi dori decât "succesuri" fostului partener. "Din doi, unul va câştiga sigur, eu sper să fie Diaconescu.

Dacă domnul Oprescu câştigă, lucru pe care i-l dorim, este a doua dorinţă a noastră", a mărturisit Mitrea. Deci prima dorinţă e să câştige Diaconescu.

Acum, nu ştim dacă Sorin Oprescu are ceva foloase de tras de pe urma asocierii cu partidul din care tocmai a demisionat. Mergând pe raţionamentul său, e ca şi cum, după pronunţarea divorţului, soţul ar încerca să-şi determine fosta consoartă să nu se prezinte cu numele de domnişoară. Dar, ca şi în cazul unei femei ieşite dintr-o lungă căsnicie, Sorin Oprescu nu păcăleşte pe nimeni (politic vorbind) cu numele de domnişoară.

Oboseala şi ridurile (tot politic vorbind) răzbat şi de sub farduri. Numai că în viaţă sufletul contează, ceea ce probabil că a înţeles şi Miron Mitrea, atunci când a pus pe tapet chestiunea procentelor pe care "Doctorul" le va atrage din zona electoratului dreptei.

Deşi coordonatorul de campanie a PSD nu ne-a spus şi a treia dorinţă a social-democraţilor, aceasta nu e greu de intuit în condiţiile date - măcar unul dintre cei enumeraţi să prindă turul doi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite