Ce trebuie să ştim când alegem un parfum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un parfum reînvie amintiri, trezeşte stări de spirit şi îndeamnă la visare. Rolul minunatelor alchimii este să creeze o identitate olfactivă care să ne pună în valoare

Un parfum reînvie amintiri, trezeşte stări de spirit şi îndeamnă la visare. Rolul minunatelor alchimii este să creeze o identitate olfactivă care să ne pună în valoare personalitatea

Parfumul influenţează starea de spirit a persoanei care-l foloseşte, dar şi pe a celor cu care interacţionează. De aceea, mirosul parfumului trebuie să fie fin, ca o adiere, nu agresiv până la a provoca stări de leşin.

Un parfum puternic, cu note orientale, folosit din abundenţă la primele ore ale zilei, poate fi o adevărată armă chimică pentru colegii de birou!

Esenţele de mosc şi vanilie accelerează bătăile inimii şi au rol afrodiziac, esenţele "fresh" de alge marine şi lemn exotic provoacă stări de reverie, iar cele de fructe sau mentolate sunt stimulente energetice.

Dacă nu ai descoperit încă parfumul care să te reprezinte, alege unul clasic. Parfumurile clasice ale marilor case de modă au trecut proba timpului şi şi-au confirmat atemporalitatea. Dar pe măsură ce începi să le cunoşti, vei găsi acea esenţă pe care o simţi ca fiind "a doua piele". Există nişte reguli generale de care ar trebui să ţinem seama când achiziţionăm un parfum:

1. Foloseşte testerul. Dar nu de prea multe ori!

Când mergi într-un magazin de parfumuri, ţine cont de faptul ca atmosfera este impregnată de cele mai variate mirosuri. Pulverizează pe cartonaşul special, şi apoi, dacă îţi place, la încheietura mâinii, unde pulsează sângele şi mirosul este fidel redat.

Acela va fi mirosul pe care îl va avea pe pielea ta. Nu încerca mai mult de trei parfumuri, pentru că nasul va percepe aromele "distorsionat".

2. Atenţie la haine şi la piele!

Dacă eşti alergică, citeşte cu atenţie descrierea compoziţiei chimice. Chiar şi alcoolul din parfum poate cauza iritaţii ale pielii. Nu pulveriza pe haine, pentru că parfumurile cele mai bune pătează (esenţele de ambră imprimă pete iremediabiale. Mătasea naturală este cea mai susceptibilă textură de a imprima "hărţi" parfumate care nu se vor mai îndepărta niciodată, prin niciun procedeu chimic).

3. Câte parfumuri pot folosi?

Nu este obligatoriu să te limitezi la unul singur, chiar dacă simţi că este "cel perfect". Poţi să te identifici cu trei-patru, roteşte-le în funcţie de anotimp. Vara, optează pentru unul fără alcool, care se menţine proaspăt chiar şi la temperaturi ridicate. Dar, atenţie, nu le amesteca. Esenţele orientale, puternice, le acoperă până la anihilare pe cele mai suave, florale.

4. Păstrează flaconul la întuneric!

Expunerea îndelungată la lumină deteriorează compoziţia şi aroma parfumurilor. Indicat este să le păstrezi în cutia originală sau într-un sertar. În felul acesta, te vei bucura de ele cel puţin trei ani... Imaginea măsuţei de toaletă cu o mulţime de flacoane de parfum, cum vedem în filme, este tentantă, dar neinspirată.

5. Care sunt zonele parfumate?

Decolteul şi zona de sub urechi sunt cele mai "pulsatile". Un parfum bun va "vibra" şi va persista pe durata întregii zile dacă este aplicat pe acestea.

6. Parfum, deodorant, loţiune de corp

Cel mai bine este să le foloseşti pe toate din aceeaşi gamă. Dacă nu este posibil, alege un deodorant cu aroma imperceptibilă şi o loţiune de corp care conţine aceleaşi esenţe ca şi parfumul (parfumurile orientale le vor anihila pe cele mai slabe, florale).

…Extraregulă

La 10-15 minute de la parfumare, simţul olfactiv oboseşte şi, practic, nu îţi mai simţi propriul parfum... De aceea este bine să te dai cu mai puţin... decât crezi de cuviinţă.

Arome new entry

Marile case de parfumuri au pregătit pentru această toamnă noi efluvii parfumate. New entry pe piaţa românească sunt: Omnia Amethyst, de la Bvlgari, Y, de la Hugo Boss, Midnight Poison, de la Christian Dor, Ange ou Demon, de la Givenchy.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite