"Ar trebui să fim mulţumiţi că suntem în Grupa Mondială"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis crede că singurul meci în care românii nu au nicio şansă este cel de dublu, acolo unde americanii mizează pe fraţii Bryan, cei mai buni din lume la

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis crede că singurul meci în care românii nu au nicio şansă este cel de dublu, acolo unde americanii mizează pe fraţii Bryan, cei mai buni din lume la ora actuală.
- Avem vreo şansă în faţa americanilor?
- Nu înţeleg de ce mă întreabă toată lumea pe mine acest lucru. Jucătorii ar trebui să ştie mai bine. Depinde foarte mult de forma în care se află. Din fericire, nici americanii nu au avut un început de an bun.
- Victor Hănescu nu a câştigat împotriva lui Roddick şi nici a lui Blake…
- Nu cred că acesta este un motiv de îngrijorare. Am avut şi noi contraperformanţe, aşa cum au avut şi ei. Îmi aduc aminte că, anul trecut, americanii au jucat împotriva croaţilor în primul tur şi, chiar dacă au fost favoriţi, au pierdut. Aşa că, de ce să nu ne imaginăm că prind ai noştri o zi mare?
- Mai poate juca Pavel trei partide?
- Meciul de dublu este singurul pe care nu-l putem câştiga, pentru că vom evolua împotriva fraţilor Bryan, cei mai buni din lume în acest moment. Din câte am auzit, la dublu vor juca Hănescu şi Tecău. Andrei va fi menajat pentru simplu.
- Avem jucători care să-l înlocuiască pe Andrei Pavel în câţiva ani?
- Păi, în România există 2.800 de jucători de tenis, aşa că să-mi spuneţi dumneavoastră dacă avem de unde alege. Mă rog, avem rezultate bune la nivel de juniori, să vedem ce putem alege de acolo. Din acest punct de vedere, nu ne putem compara cu americanii. La ce se joacă în România, stăm bine. Ar trebui să fim mulţumiţi că, de doi-trei ani, ne aflăm în Grupa Mondială. Eu, ca preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, sunt mulţumit de rezultatele obţinute de echipa de Cupa Davis.
- Cum de a ajuns România ca, în 1969, să dispute finala?
- Atunci se juca altceva. Era un alt format. Acum este mai greu să ajungi acolo sus, pentru că sunt mai multe echipe puternice. În ultimii ani, formaţii ca Spania sau Australia au fost eliminate din primul tur şi au fost nevoite să joace meciuri de baraj.
- De ce n-a câştigat România Cupa Davis în acel an?
- Din cauza terenului. Era o suprafaţă lucioasă pe care n-am avut nici o şansă. Ăsta este avantajul când joci acasă. şi acum, terenul va fi un aliat pentru americani, care l-au făcut aşa cum au dorit jucătorii. Dacă partida ar fi avut loc în România, le puneam la dispoziţie zgura noastră.
- Cum erau duelurile cu Stan Smith?
- Noi eram cei mai buni jucători din perioada respectivă. Iar pe lângă întâlnirile din Cupa Davis, mai erau şi meciurile din turnee. Cu siguranţă, au fost dispute aprige.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite