Noi reguli pentru clasificarea unităţilor de cazare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale pregăteşte o lege a turismului care să înlocuiască Ordonanţa 58/1998, care reglementează desfăşurarea activităţii de turism, a

Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale pregăteşte o lege a turismului care să înlocuiască Ordonanţa 58/1998, care reglementează desfăşurarea activităţii de turism, a declarat secretarul de stat pentru turism Lucia Morariu.

"Proiectul este pe circuitul intern, dar nu aş dori acum să intru în amănunte privind prevederile legii", a spus Morariu, care nu a precizat nici data la care proiectul va fi supus dezbaterii guvernului. "Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede", a adăugat secretarul de stat.

Lucia Morariu este de părere că legea nu va întâmpina dificultăţi din partea ministrului finanţelor, pentru că nu are nevoie de susţinere financiară. "Departamentul de turism se va auto-finanţa, prin introducerea de taxe de clasificare a structurilor de cazare". Deşi taxele nu au fost încă stabilite, Morariu estimează că acestea vor aduce la buget aproximativ 10 milioane de euro anual.

Oficialul a mai spus că proiectul privind autoclasificarea hotelurilor este gata şi el va intra în dezbatere publică începând de săptămâna viitoare.

Prin acest proiect de autoclasificare, ministerul intenţionează să simplifice sistemul de clasificare, să-i responsabilizeze pe agenţii economici şi să asigure servicii de calitate. "Până acum ne-am făcut, de multe ori, că facem clasificare şi nu am ţinut sub control fenomenul.

Clasificările erau făcute de 20 de oameni, care erau nevoiţi să se ocupe de sute de mii de locaţii. Se întâmplă ca hotelierii să-i dea reprezentantului ministerului un buchet de flori pentru a primi trei stele în loc de două şi jumătate.

Acum îşi pot da lor buchetul pentru că vor răspunde pentru declaraţiile pe care le fac", a spus Morariu. Ea a adăugat că la locaţiile de patru şi cinci stele clasificare se va elibera abia după inspecţia hotelului, în timp ce pentru restul, controlul se va face prin sondaj, după primirea clasificării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite