VIDEO GeoBeats recidivează! Vezi filmul de promovare a Bisericii Sfântul Nicolae, din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în urmă cu doar câteva zile, reprezentanţii site-ului de turism GeoBeats au promovat Piaţa Sfatului din Braşov, acum Biserica Sf. Nicolae din Şcheii Braşovului reprezintă un punct de atracţie. 

GeoBeats este primul ghid de călătorie video din mediul online care îşi propune să le ofere turiştilor din toată lumea o imagine de ansamblu despre cele mai frumoase locuri de pe glob.

CITEŞTE ŞI: Braşovul, printre cele mai frumoase oraşe din lume


În plus, site-ul prezintă informaţii despre cele mai bune locuri de cazare şi despre cele mai atractive restaurante.

Pe site-ul www.geobeats.com apare un filmuleţ scurt de prezentare a istoriei Bisericii Sfântul Nicolae, din Şcheii Braşovului.


Datând ca aşezământ din 1292, Biserica Sf. Nicolae domină, prin dimensiunile sale impresionante, Şcheii Braşovului. Biserica a fost ridicată în piatră începând din anul 1495 de către localnici cu ajutorul domnitorului Ţării Româneşti, Neagoe Basarab.

În secolul al XVIII-lea planul bisericii a fost augmentat prin adăugarea unor paraclise şi a unui pridvor. Voivezii celor două ţări româneşti au înzestrat biserica cu o colecţie însemnată de icoane vechi.

Biserica Sfântul Nicolae a fost renovată în perioada interbelică prin grija localnicilor şi păstrează fresce executate de marele pictor Mişu Pop.

În cimitirul bisericii sunt îngropate personalităţi importante din istoria naţională şi locală ca Nicolae Titulescu, dr. Aurel Popovici, preotul Vasile Saftu sau dr. Ioan Meşotă. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite