GALERIE FOTO Balet aerian deasupra Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste cinci mii de oameni au asistat, în această dimineaţă, la spectacolul TransilvAero Show, eveniment aviatic care se desfăşoară pe Aerodromul Ghimbav.

Spectatorii au asistat la o reprezentaţie aviatică spectaculoasă şi au simţit adrenalina urmărind competiţia de acrobaţie aeriană, la care au participat şapte piloţi din elita acrobaţiei mondiale.

Spectacolul a fost oferit de piloţii  Zoltan Veres (Ungaria), Attila Goger (România), George Rotaru (România), Francesco Fornabaio (Italia), Larry Beamish (Africa de Sud), Ian Billing (Africa de Sud) şi Peter Podlunšek (Slovenia).

image

În plus, publicul s-a putut delecta cu zborurile demonstrative efectuate de aeronavele civile, sportive şi militare. Au putut admira avioane de tip Zlin 142, MiG - 21, iar-99, Extra 300 şi elicoptere Puma SOCAT, MI-8, MI-17 şi EC-135, aparţinând celor mai importante formaţii de zbor autohtone: cele ale Aeroclubului Român, ale Forţelor Aeriene Române şi ale M.A.I.

image

Spectacol pe cer

Numărul aerian susţinut de George Rotaru, preşedintele Federaţiei Aeronautice din România, i-a ţinut cu sufletul la gură pe cei peste 5.000 de spectatori, zburând la peste 800 de metri altitudine. Lui George Rotaru i s-a alăturat cel mai important pilot prezent la eveniment, maghiarul Zoltan Veres, care a pilotat un MXS.

image

Demonstraţia a constat într-un zbor sincron perfect la mare înălţime, cei doi zburând practic la soar doi metri distanţă unul faţă de celălat. În finalul exerciţiului care a durat mai bine de 30 de minute, Veres şi Rotaru au desenat o mare inimă pe cer, în aplauzele celor prezenţi la eveniment.

image

Este o mare onoare să luăm parte la această demonstraţie. Fiecare pilot are peste 10.000 de ore de zbor. Satisfacţia este foarte mare atunci când vezi că lumea apreciază exerciţiile noastre.

image

Ne asumăm un oarecare risc în timpul zborului, dar elementele acrobatice aeriene reprezintă o ştiinţă fixă şi ne antrenăm sute de ore pentru ca totul să iasă perfect", a declarat George Rotaru.

Am venit pentru prima dată în România şi mă bucur că iau parte la acest eveniment. Am 13.000 de ore de zbor şi pot să spun că nu mai am nicio emoţie atunci când particip la o astfel de competiţie.

image

Esenţial este să-ţi placă şi să te concentrezi din primul, până în ultimul minut", crede şi Larry Beamish (foto sus), pilot originar din Africa de Sud.

Faza eliminatorie a competiţiei are loc astăzi, iar finala este programată pentru mâine.

Programul de astăzi a fost deschis de lansările de paraşutişti din cadrul Lotului Naţional de Paraşutism, iar evenimentul a fost prezentat de Mihaela Rădulescu.

De la ora 10.00 s-au format cozi imense pe drumul spre Ghimbav, sute de maşini circulând bară la bară.

image

Show-urile de mâine încep la ora 9.30 şi se încheie la 18.30. Deshiderea o vor face paraşutiştii, de la ora 10.30 este programată faza finală a Grand Aero Challenge, urmată de o festivitate de premiere, după care Forţele Aeriene vor executa treceri cu trei avioane MiG-21, trei avioane IAR-99 şi trei elicoptere Puma SOCAT, exerciţiile demonstrative cu elicoptere de tip MI-8, MI-17 şi EC-135.

Biletul de intrare costă 10 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite