Petrecere medievală la „Turnirul cetăţilor“ din Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cavaleri, domniţe, piaţă şi muzică medievală, turniruri, distracţie pentru copii, meşteşugari şi mâncare specific medievală sunt ingredientele unui weekend reuşit la Bran.

Festivalul „Turnirul cetăţilor" debutează în acest weekend la Bran, pe Platoul Inima Reginei. Peste tărâmul misterios al lui Dracula se va instala o atmosferă medievală deosebită. „Festivalul aduce numai elemente autentice. Braşovul are o istorie unică în Europa şi de aceea am creat aici un festival interactiv, la care lumea să vadă exact cum a fost pe timpuri", a declarat dr. Bernaard Kaltenecker, unul dintre organizatori.

Degustări din mâncarea „burta dragonului"

În cadrul festivalul este organizată o piaţă medievală autentică, unde câţiva meşteşugari şi olari iscusiţi vor lucra chiar în faţa vizitatorilor. Cea mai apetisantă parte a festivalului rămâne aceea în care cei mai curajoşi vizitatori vor putea mânca specialităţile cavalerilor, burta dragonului, bulgări de pâine, ospăţul cavalerului şi ţepuşele, mâncăruri care promit să le dea puteri magice.

Luptele între cavaleri, show-urile cu spade, trasul cu arcul, turnirurile şi paradele de cai, care se vor desfăşura de două ori pe zi îi vor încănta pe vizitatorii de toate vârstele. În plus, organizatorii pun la dispoziţia publicului 300 de costume cu tot cu armuri şi săbii artizanale pe care le pot îmbrăca şi cu care se pot fotografia.

După acţiunile de la Bran, festivalul va continua în Cetatea Făgăraş (19-22 august), pe arena sportivă a Liceului Sportiv din Braşov (weekendul 4-5 septembrie), culminând cu show-ul din Cetatea Răşnov (18-19 septembrie).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite