Pe baltile din Cluj si Mures - liber la caras, crap si stiuca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In judetul Mures, una dintre baltile frecventate de pescari, mai ales pentru pestii rapitori de aici, este balta Faragau. Parerile pescarilor sunt impartite, dar majoritatea spune ca se prinde peste

In judetul Mures, una dintre baltile frecventate de pescari, mai ales pentru pestii rapitori de aici, este balta Faragau. Parerile pescarilor sunt impartite, dar majoritatea spune ca se prinde peste destul de bine. Pe Faragau se poate prinde caras, crap sau stiuca. Pentru stiuca se recomanda ca momeala obletele viu. Taxa este de 100.000 de lei pentru o zi si ai voie sa prinzi peste in limita a 5 kilograme. O alta balta faimoasa din judetul Mures este barajul Bezid. Pe drumul national Sighisoara - Tg. Mures, se face dreapta catre Sangeorgiu de Padure. O data ajuns aici, mai trebuie sa parcurgi in jur de 2 kilometri pe jos pana la baraj. Daca vrei sa pescuiesti cu barca, nu trebuie decat sa vorbesti cu paznicul si te intelegi la pret cu el. Ca sa poti pescui pe Bezid, ai nevoie de permis, plus taxa anuala de la AJVPS. Lacul are in jur de 8 kilometri lungime, iar pescarii Bezidului recomanda pescuitul salaului, la pestisor, in locurile unde sunt bolovani.
Balta de la Taga - paradisul pescarilor clujeni
In comuna Taga din judetul Cluj se afla un lac imens care se intinde pe cateva zeci de hectare. Cele mai multe concursuri de pescuit au loc aici, iar pescarii care frecventeaza balta sunt destul de multi. Se poate prinde crap, salau sau stiuca. Pentru a pescui pe Taga, trebuie sa platesti o cotizatie lunara, in cazul membrilor AJVPS Cluj, sau un abonament de 500.000 de lei. In Cluj mai poti merge la pescuit la Ciurila sau la Campenesti, unde conditiile sunt asemanatoare celor de la Taga.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite