Zonele rustice din România atrag tot mai mulţi turişti israelieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii israelieni cu origini în România reprezintă o categorie de clienţi spre care operatorii de turism autohtoni ar trebui să se orienteze cu precădere. Însă, îmbunătăţirea

Cetăţenii israelieni cu origini în România reprezintă o categorie de clienţi spre care operatorii de turism autohtoni ar trebui să se orienteze cu precădere. Însă, îmbunătăţirea ofertei turistice reprezintă una dintre cele mai importante condiţii pentru ca ţara noastră să fie vizitată de tot mai mulţi turişti străini, şi în particular de israelieni.

"Odată cu intrarea în Europa şi cu infuzia aşteptată de capital, infrastructura şi facilităţile turistice se vor dezvolta şi, implicit, şi oferta turistică", a declarat pentru Adevărul, Doru Antonie, şeful biroului de promovare turistică a României în Israel. Acesta atrage atenţia şi asupra necesităţii îmbunătăţirii calităţii serviciilor, capitol la care situaţia poate fi schimbată prin ameliorarea învăţământului specializat. "Un nou standard al serviciilor oferite va putea fi obţinut prin crearea unor şcoli de pregătire a personalului profesionist", spune şeful biroului de turism de la Tel Aviv. Pentru ca oferta autohtonă să devină mai competitivă, nu trebuie uitate nici preţurile, al căror nivel influenţează în mod decisiv decizia de cumpărare. "Atât preţurile la transport, cât şi preţurile la servicii vor influenţa puternic decizia israelienilor de a se orienta spre o vacanţă în România", mai declară Antonie. Nu în ultimul rând, este nevoie de promovare profesionistă. "Campania de promovare, începută în forţă în decembrie 2006, a avut un impact considerabil în Israel, motiv pentru care trebuie continuată, în special în perioadele de pregătire a vacanţelor - anul nou evreiesc, paştele evreiesc, vacanţa de vară şi cea de iarnă". Oferta românească prezentată la Târgul Internaţional de turism de la Tel Aviv a avut succes, dovadă fiind numărul mare de solicitări de informaţii care deja au început să curgă, chiar de a doua zi după târg.

România primea, înainte de 1989, sute de mii de turişti din Israel, majoritatea acestora fiind născuţi în ţară. Destinaţia preferată de aceştia era legată de turismul de sănătate, astfel încât unele staţiuni balneoclimaterice trăiau practic doar de pe urma turiştilor din Israel. În ultima vreme, spune oficialul biroului de turism din Tel Aviv, pe lângă staţiunile balneo, israelienii au început să se orienteze în special către zonele în care natura şi locurile au rămas nealterate de civilizaţie, preferând pensiunile agroturistice şi excursiile montane, şi pe cele în Deltă. "Trebuie amintit faptul că, pe lângă turiştii de vacanţă, din Israel sosesc şi un mare număr de oameni de afaceri, tineri care studiază în România şi, mai nou, se constată că un mare număr de evrei îşi caută originile în România, prin excursii <> ".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite