Zeci de chartere pregătite pentru vacanţa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un buget mediu de 250 euro/persoană românii îşi pot petrece sărbătorile într-una din ţările ortodoxe ori la o pensiune în ţară. Şi în acest an, românii s-au înghesuit să prindă

Cu un buget mediu de 250 euro/persoană românii îşi pot petrece sărbătorile într-una din ţările ortodoxe ori la o pensiune în ţară.

Şi în acest an, românii s-au înghesuit să prindă o ofertă pentru a petrece Paştele în afara ţării. Deşi mai este aproape o lună până la Sărbătoarea Învierii, charterele pentru Grecia, Creta, Rodos sau Cipru sunt pline. Pentru a face faţă cererii, agenţiile au suplimentat încă de pe acum numărul de locuri, iar turiştii au învăţat că pachetele mai ieftine se obţin dacă rezervările sunt făcute din timp.

Mare, munte, Sahara ori palmieri sunt la modă de Paşte. Deja circa 80.000 de români şi-au făcut rezervări pentru pachete turistice în ţară. De asemenea, peste 35.000 de persoane au ales să plece în străinătate, ceea ce reprezintă o creştere de peste 25% faţă de anul trecut, conform datelor estimative obţinute de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).


"Anul acesta, cele mai solicitate destinaţii sunt Grecia, Egipt, Tunisia, Malta, Bulgaria. Insulele mediteraneene ortodoxe, Creta, Rodos şi Cipru, sunt de departe preferate, e cald şi se poate merge la biserică după lumină. Pentru Bulgaria, parcă nu mai sunt la fel de multe solicitări ca anul trecut, dar vecinii noştri rămân în topul destinaţiilor, atât pentru ofertele all-inclusive, cât şi pentru preţurile mici", ne-a declarat Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.


Noi destinaţii pentru cei care merg în afară


Românii descoperă destinaţii noi, şi asta ne confirmă şi Mark Neville Farrugia, de la Malta Travel: "Preţurile pentru o vacanţă de Paşte în Malta pornesc de la 303 euro/persoană, pentru transport cu avionul, 4 nopţi, dar avem şi pachete de peste 500 de euro, pentru cazare în hoteluri de 5 stele".


Majoritatea agenţiilor au vândut foarte bine anul acesta Cipru, aflat la două ore de zbor de noi, care oferă condiţii premium şi vreme caldă. Aurelian Bratoşin, de la Butterfly Tourism, completează că, pe lângă această destinaţie, s-au vândut bine şi Kenya şi insulele din Oceanul Indian.


Destinaţiile greceşti prezintă un atu pentru că sunt ortodoxe, iar românii pot să petreacă Sfintele Sărbători de Paşte ca acasă, cu ouă roşii şi miel. Vecinii noştri de la sud de Dunăre vând încă pachete foarte atractive pentru români. "Vindem foarte bine Bulgaria, şi e de înţeles, preţurile sunt bune, iar serviciile le depăşesc deocamdată pe cele din România", spune Camelia Voidahazan, director la agenţia Premier Tour.

O ţară solicitată mult anul trecut, dar care trezeşte încă curiozitatea turiştilor, este Tunisia, pentru care s-a lansat un charter cu plecare din Cluj. "Acesta va zbura prima oară pe 2 aprilie, iar pentru primele săptămâni avem preţuri promoţionale care pornesc de la 100 de euro/persoană. De Paşte vom avea două avioane din Bucureşti şi unul din Cluj", declară Gheorghe Stoian, director general Tunisiana Travel.

Oferte interne

Sâmbăta de Sus
Hotel 3* - 340 lei. Tariful include cazarea 3 nopţi, mic dejun şi masa festivă de Paşte. Agenţia Perfect Tour
Bucovina (Gura Humorului)
Vila Doina 3 margarete - 1.316 lei. Tariful include cazarea pe 3 nopţi, cu demipensiune completă. Agenţia Magest Turism
Bran
Pensiunea Mama Cozonacilor (3 margarete), situată în comuna Şimon - 169 euro. Tariful include cazarea pe 3 nopţi şi pensiune completă.
Moeciu
Casa Stan (3 margarete) - 525 lei. Tariful include cazarea pe 3 nopţi, pensiune completă. Agenţia Mondo Tours
Cheia
Hotel Cheia (2 stele) - 230 lei. Tariful include cazarea pe 3 nopţi şi dejun festiv de Paşti. Agenţia Star Aviation Travel.
2 Mai
Hotel Corsa (3 stele) - 414 lei. Tariful include cazarea pe două nopţi şi micul dejun. Agenţia Arrow Business Travel.
Mangalia
Hotel President (4 stele) - 462 lei. Tariful include cazarea pe 3 nopţi şi micul dejun. Agenţia Total Reisen & Jagd

Oferte externe

Malta
Hotel 3* - de la 413 euro/persoană, cu demipensiune; Hotel 4* - de la 507 euro/persoană, cu mic dejun; Hotel 5* - de la 566 euro/persoană, cu mic dejun.
Tarifele includ: transport cu avionul, 4 nopţi/5 zile, masa specificată. Agenţia Malta Travel.
Cipru
Hotel de 4* - de la 480 euro/persoană Tariful include: transport cu avionul, 5 nopţi cazare cu mic dejun. Agenţia Butterfly Tourism
Dubai
Hotel 4* - de la 1.109 euro/persoană, transport cu avionul, 7 zile/5nopţi, mic dejun. Agenţia Prestige Tours
Egipt - Sharm el Sheikh
Hotel 5* - de la 899 euro/persoană, zbor charter Tarom, 8 nopţi cazare cu all-inclusive. Agenţia Prompt Service Travel
Kenya
Safary şi Oceanul Indian - 1.680 euro/persoană, transport cu avionul, 6 nopţi cazare în hotel de 4*, o noapte cazare în hotel de 4* la Oceanul Indian, 5 zile safary cu pensiune completă. Agenţia Butterfly Tourism
Bulgaria
Hotel 4* - 149 euro/persoană pachetul de 3 nopţi cazare cu all-inclusive. Agenţia Premier
Tour

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite