"Vanatoare de imagini" in Muntii Carpati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O agentie de turism din Brasov ii duce pe strainezii amatori de fotografie in natura la "vanatoare de imagini". Gabriela Donosa, directorul agentiei Nimfa, spune ca firma ei a incheiat un parteneriat

O agentie de turism din Brasov ii duce pe strainezii amatori de fotografie in natura la "vanatoare de imagini". Gabriela Donosa, directorul agentiei Nimfa, spune ca firma ei a incheiat un parteneriat cu Directiile Silvice din cateva judete cu fauna interesanta - Brasov, Covasna, Buzau. Directiile sunt cele care pun la dispozitia turistilor cabane de vanatoare, foisoare de observatie si personal specializat. Cabanele sunt situate in zone montane pitoresti si salbatice - Piatra Craiului, Muntii Persani, Muntii Taga, Fagaras, Baraolt, Vrancea etc. - , unde amatorii pot surprinde pe pelicula exemplare de urs, cerb, porc mistret, capra neagra. Un sejur pentru "vanatoarea de imagini" tine intre 2-3 zile si o saptamana, chiar peste, dupa dorinta clientului. Se poate face un tur al cabanelor sau se organizeaza popasuri doar acolo unde turistul crede ca are conditii optime pentru a "vana" exemplarele dorite. Circuitul turistic se poate extinde si in alte judete, care nu au nimic de-a face cu peisajul montan. Anul acesta, spune directoarea Donosa, a fost organizat un circuit promotional, un grup de spanioli fiind plimbat inclusiv in Delta, spre incantarea participantilor.
Si turistii romani pot vana cu aparatul foto sau camera video, daca ii tine buzunarul. Fiindca tarifele practicate sunt "ca-n Vest". Cazarea la cabanele Romsilva - cochete, ce-i drept - costa intre 20 si 30 de Euro pe noapte, de persoana, in functie de gradul de confort. Mancarea costa 30 de Euro de persoana - pensiune completa, sau 6 Euro micul dejun, 12 Euro dejunul si tot atata cina. Optional, se plateste translatorul - 22 de Euro - sau transportul - 0,5 Euro/kilometru. "Vanatoarea" propriu-zisa costa si ea: fotografiatul e 100 de Euro/zi, de persoana, filmatul - 200 Euro/zi. Pentru persoanele insotitoare, preturile scad la jumatate. Fotografii sunt instalati in turnurile de observare, primesc explicatiile necesare si se pun la panda, in timp de forestierii incearca sa atraga animalele salbatice cat mai aproape de privitori. Tarifele piperate se pare ca nu au speriat musteriii. In prima luna a anului viitor, este asteptat un prim grup de 9 persoane din Spania; alte doua familii de spanioli si-au anuntat dorinta de a face fotografii in Carpatii Romaniei. Agentia incearca sa atraga si clienti rusi si din Republica Moldova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite