Vacante in bucatarie - Portugalia - tara pestelui si a vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portugalia este o tara care merita vizitata nu numai pentru plajele sofisticate sau pentru cartierele medievale ale oraselor istorice, ci si pentru specialitatile gastronomice traditionale. In

Portugalia este o tara care merita vizitata nu numai pentru plajele sofisticate sau pentru cartierele medievale ale oraselor istorice, ci si pentru specialitatile gastronomice traditionale. In Portugalia, mancarea este, in general, simpla, iar pestele si fructele de mare nu lipsesc de pe masa. Supa este unul din felurile principale si preferate de mancare ale portughezilor. Daca ajungeti in Portugalia, trebuie sa incercati "sopa de marisco" - ciorba de moluste servita cu vin - sau "caldo verde" - supa de carne si legume. Trebuie sa gustati macar una dintre cele peste 100 de specialitati pregatite din cod uscat. La felul doi, mai puteti savura "caldeirada" - un ostropel de peste, inabusit cu ceapa si rosii - sau "carne de porco a Alentejana" - bucati de carne de porc acoperite cu sos de scoici si inabusite cu ceapa si rosii. Pentru desert, aveti de ales intre cele peste 200 de specialitati de patiserie sau fructe exotice, cum ar fi ananasul, fructul pasiunii sau mango. In ceea ce priveste bauturile, cele mai populare vinuri sunt Dao (vin rosu), Bucelas si Calares (vinuri albe).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite