Vacanta in bucatarie - Turistii straini, fani ai borsului moldovenesc din Bucovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turistii straini care viziteaza Moldova au devenit "fani" inraiti al borsului moldovenesc, ducand cu ei reteta si peste hotare. Pentru a prepara aceasta delicatete culinara aveti nevoie de: 250 de

Turistii straini care viziteaza Moldova au devenit "fani" inraiti al borsului moldovenesc, ducand cu ei reteta si peste hotare. Pentru a prepara aceasta delicatete culinara aveti nevoie de: 250 de grame fasole, 200 de grame ciuperci, 2- 4 cepe, 1 morcov, o radacina de patrunjel, o radacina de pastarnac, sare si o sticla de bors. Hribii se spala de cu seara in apa rece si se lasa la "inmuiat" pana a doua zi. Fasolea se alege, se spala si se pune, de asemenea, la inmuiat. A doua zi se pune la fiert fasolea, se lasa pana da in clocot, dupa care se schimba apa cu alta, tot fierbinte. Ceapa si zarzavatul se taie marunt si se adauga numai dupa ce fasolea a fiert pe jumatate. Ciupercile se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa in care s-au inmuiat, strecurata printr-o carpa curata. Cand fasolea si manatarcile sunt fierte, se pun in acelasi vas, se adauga borsul potrivit de acru si se da in clocot. Moldovenii obisnuiesc sa manance acest bors la pranz, in fiecare zi. Daca borsul este rece, se poate servi cu mamaliguta calda, iar daca este fierbinte, atunci se poate servi cu mamaliga fierbinte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite